ZDRAVLJE

Haos lake vežbe za ČVRSTU ZADNJICU!

Istezanje tela nakon buđenja pomaže u razbuđivanju, ali i pruža OLAKŠANJE bolnim i stegnutim mišićima.

pixabay.com

Bočno istezanje:

Sedite u Lotus položaj (turski sed) i naginjite se sa rukama ispuženim napred, a potom polako isprepletite prste. Vaši dlanovi bi trebalo da budu okrenuti sa spoljašnje strane. Istegnite ruke ka napred, a potom ih podižite iznad glave. Potom se nagnite desno koliko možete, a onda i levo. Ova vežba isteže gornji deo tela, ramena i ruke.

pixabay.com

Podizanje kukova:

Sedite, prekrstite noge i obe ruke stavite iza sebe s dlanovima postavljenim ravno na pod, a prstima okrenutim ka spolja. Prebacujte svoju težinu na ruke dok polako spuštate glavu ka nazad. Oslonite se na dlanove dok podižete telo i zadnjicu sa poda. Zaustavite se u tom položaju nekoliko sekundi, pa se vratite u početni položaj i ponovite vežbu. Tako ćete istegnuti kukove, stomačne mišiće i grudi.

pixabay.com

Istezanje u stojećem položaju:

Stanite uspravno i udišite dok podižete ruke iznad glave. Ruke istežite ka gore dok se polako propinjete na prste. Trebate osetiti istezanje celog tela. Potom izdahnite i vratite se u početni položaj. Nakon toga se nagnite napred i dodirnite nožne prste. Treba da osetite istezanje celog torza, počevši od glave, preko gornjeg, srednjeg i donjeg dela leđa, ramena, ruku, prepona i stopala. Ova vežba isteže celo telo.

Napravite domaću kremu protiv bolova u zglobovima


Leave a Reply