RECEPTI

VEGETARIJANSKA MUSAKA: Savršeni letnji ukus iz rerne

Bilo da ste pobornik vegetarijanske kuhunje, ili samo volite ukusna jela sa povrćem, obavezno probajte ovaj recept!

pixabay.com

Sastojci:

– 1 kg paradajza (ne mnogo zrelih)

– 5 kuvanih jaja

– 125 g maslaca + malo za podmazivanje

– veza peršuna

– prezle

– so, biber

pixabay.com

Priprema:

Paradajz isecite na tanke kolutove, kao i kuvana jaja. Maslac dobro zagrejte i pomešajte sa seckanim peršunom. Vatrostalnu posudu podmažite maslacem, pa pospite prezle kao što biste brašno kad nešto pečete i naizmenično ređajte kolutove paradajza i jaja, a svaki red prelivajte rastopljenim maslacem s peršunom i prezlama.

Poslednji treba da bude red paradajza. I njega malo poprskajte preostalim rastopljenim maslacem. Pecite oko 25 minuta na 180-200 stepeni.

Leave a Reply