gucci carape
STREET STYLE

Umetnost ili žrtva mode? POCEPANE ČARAPE KOJE KOŠTAJU 20.000 DINARA!

Kada govorimo o  dizajnerskim komadima, prvo što pomislimo jeste da za njih treba izdvojiti dosta novca. Svakako da luksuzna odeća i nakit ne mogu biti za svakoga, i već nam je odavno jasno da kupujemo brend, a ne nužno kvalitet, ali postoje neke stvari koje jednostavno nemaju pokriće za tu astronomsku cenu.  I ovde se nameće jedno važno pitanje, a to je koliko smo mi u stvari žrtve mode i kada postaje suludo dati ogromnu svotu novca za neki dizajnerski komad i da li u jednom momentu počinje moda kao takva da gubi smisao…

gucci carape
instagram.com/flairmagayineeg

Ako ste neko ko prati modnu scenu, sigurno vam ove čarape nisu promakle. Cena je prava sitnica, 190 dolara (odnosno, malo manje od 20.000 dinara), i to za, verovali ili ne, pocepane čarape. Naime, reč je o Gucci čarapama iz njihove nove kolekcije. Moram priznati da zaista izgledaju cool i stylish, ali ipak ne hvala.

plisane igracke na odeci
foto: instagram.com

Sigurno ste svi kao mali voleli plišane igračke, a neki ih vole i sada, ali da li vam je nekada palo na pamet da ih zašijete na vašu garderobu. Pretpostavljam da ne, ali na tu ideju došli su iz poznatog brenda Louis Vuitton. Oni su izbacili par komada odeće među kojima su džemper, muška jakna i sako i na njih jednostavno zašili plišane i štrikane igračke. Zaista ne znam kakva je bila zamisao kreatora, ali ovi komadi su naišli na dosta negativnih kritika, naročito jer je cena džempera 5.900 evra.

neobicne torbe
foto: instagram.com

I brend Moschino se pridružuje trendu neobičnih komada. Oni su ovoga puta izabrali da se poigraju sa aksesoarima i izbacili su torbu u obliku hleba. Da, dobro ste pročitali, torba koja izgleda baš kao hleb i to ne bilo kakav hleb…već je reč o  bagetu. Možda bi ova  ideja bila slatka i interesntna da cena nije 795 evra. 

foto: instagram.com

Ako ste neko ko voli kačkete i imate ih dosta u svom garderoberu, sigurna sam da ovakav nemate. Brend Burberry je izbacio kačkete sa rogovima. Cela njihova nova kolekcija inspirisana je jednom životinjom, a to je vo, pa odatle i ideja da se na kačketima nađu ni manje ni više nego rogovi.  Tako da ako želite da platite par stotina evra za kapu ovog brenda iz njihove najnovije kolekcije, uz to dobijate i rogove gratis.

mala crna haljina
foto: instagram.com

Često u modnom svetu možemo čuti izraz manje je više, i izgleda da su kreatori iz čuvene modne kuće YSL ovaj izraz shvatili bukvalno, pa su ga primenili na svoje haljine. Mala crna haljina je vrsta odeće koju svi imamo u svojim ormanima i to u raznim varijantama…kratke, duge, sa dekolteom…ali ovakav model sigurno nemamo. YSL se odlučio da napravi nešto novo, što do sad nismo videli, ali da li su ovoga puta ipak preterali? Jer sem što pokriva vrlo malo, zaista se pitam gde bismo ovo mogli da ponesemo…

handmade ogrlica
foto: instagram.com

I za kraj imamo pobednika…a to je ogrlica brenda Bottega Veneta. Ovaj brend je poznat po visokim cenama i po tome što ga jako vole ljudi iz modnog sveta, i sigurno da Bottega zaslužuje ovakav status, ali ogrlica od perlica  koja košta 3.390 dolara (oko 340.000 dinara)…zaista? Još veći apsurd što je verovatno inspiracija došla od ogrlica koje su handmade i koje se mogu naći po raznim radnjama po ceni od samo par stotina dinara.

biografija dina ivovic

Leave a Reply