PORODICA

Uklonite tvrdokorni kamenac BEZ HEMIJE

Mnoga domaćinstva imaju tvrdu vodu, što znači da su slavine, tuš kabine, veš mašine i drugi aparati konstantno na “udaru” kamenca. Osim toga, kamenac i drugi minerali koji se nalaze u vodi mogu da naprave pravu havariju. Verovatno koristite neka hemijska sredstva da se rešite kamenca, a mi ćemo vam pokazati kako to možete da uradite i prirodnim putem.

pixabay.com

Slavine

Istrljajte slavine limunovom korom. Nakon toga na njih stavite papirne ubruse koje ste prethodno namočili u sirće. Uklonite ih nakon sat vremena, pa slavine isperite vodom i prebrišite suvom krpom ili papirnim ubrusima.

Tuš

Odvrnite glavu tuša i potopite je u sirće. Ostavite da odstoji par sati, a nakon toga je dobro izribajte i isperite u vodi.

Vrata tuš kabine

Vrata tuš kabine ćete najlakše očisititi pomoću alkoholnog sirćeta. Drugi način je da čistite pomoću belog vina. Jedna čaša bi trebalo da bude dovoljna, ali ko će još da baca vino na čišćenje, zar ne?

pixabay.com

Mašina za pranje posuđa

Ulijte 250 mililitara sirćeta u praznu mašinu, pa je upalite kao da se u njoj nalazi posuđe. Ovo ponavljajte jednom mesečno. Isti postupak važi i za veš mašinu.

WC šolja

Rešite se kamenca uz pomoć Koka kole. Jedna limenka u WC šolju, pa ostavite da odstoji sat vremena i zatim isperite (samo pustite vodu). Isti efekat ćete dobiti i ako sipate 750 mililitara sirćeta.

Sudopera

Istrljajte sudoperu sodom bikarbonom i isperite vodom. Ako je ostalo kamenca kojeg niste rešili uz pomoć sode bikarbone, na dotična mesta sipajte sirće, izribajte i isperite.

Leave a Reply