o botoksu
LEPOTA

TRAČ ili ISTINA:Sve o botoksu!

Botoks je toksin koji je svoju primenu našao u estetskoj hirurgiji već dugi niz godina. Koristi se u medicinske svrhe kao terapeutsko sredstvo pri lečenju raznih oboljenja. Međutim, najviše se koristi za uklanjanje bora na licu. Supstanca se ubrizgava tankim iglama na željeno područje, a pomoću nje se blokira osnovni razlog nastajanja bora – mimika sitnih mišića.

 o botoksu
instagram/drzeynepgokalp

Postoje brojne spekulacije koliko je botoks dobar za organizam i da li uopšte ima svoju svrhu. Tretman kome su podlegle brojne slavne ličnosti uzeo je maha i sve se više prenosi na ostatak sveta. Muškarci podjednako idu na „botoks podmlađivanje“, kao i žene.

Procurele su brojne informacije o ovakvom načinu prikrivanja godina, a vi ne znate šta je od toga tačno, a šta ne. Donosimo vam najveći trač i istinu o botoksu.

ZAMENA ZA BOTOKS: Zelena maska podmlađuje – odmah vidljivi rezultati!

TRAČ: Uklanjanje bora injekcijama odobrila je američka agencija za hranu i lekove (FDA). „Mnogi ljudi su kad čuju za botoks još zbunjeni i mešaju ga sa botulizmom, bolešću koja prouzrokovana bakterijom koja se nalazi u pokvarenoj hrani“, kaže Heidi Waldorf, dermatolog iz Njujorka.

ISTINA: FDA je 2002. godine u SAD-u odobrila korišćenje botoksa u kozmetičke svrhe: „Botoks ima viši sigurnosni rekord od aspirina“, kaže dr. Waldorf. Ključno je da dobijete pravu stvar, a ne neku lošu kopiju. Izbjegavajte „povoljni botoks“ koji možete videti na raznim akcijama i internet ponudama, jer ako se odlučite za pomenuti tretman, idite samo u proverenu ordinaciju gde radi doktor koji ima sertifikat za ubrizgavanje botoksa.

Leave a Reply