ljubavna veza
LJUBAV I SEX

SITNICE ZA LJUBAV: Kako popraviti vezu sa partnerom?

Kako popraviti vezu sa partnerom? Godina koja je iza nas uticala je na mnoge aspekte naših života, verovatno najviše na odnose sa drugim ljudima. Stres, gubitak posla, finansijski problemi i rad od kuće, samo su neke od stvari koje su poremetile međuljudske odnose.

ljubavna veza
unsplash.com

Huffington Post je prikupio nekoliko saveta stručnjaka o tome kako dodatno da popravimo svoju vezu/brak.

Pitajte svog partnera postoji li nešto što možete uraditi za njega kako bi se osećao bolje i kako biste se ponovo zbližili. Ako ste u vezi duži period, vrlo je verovatno da već znate šta tačno može usrećiti i opustiti vašeg partnera. Svima ponekad nedostaje pažnja i ljubav, važno je redovno komunicirati i raditi na vašem odnosu.

Imajte na umu da čak i mali znaci pažnje mogu napraviti veliku promenu. Razgovarajte s partnerom, napravite listu stvari koje možete uraditi jedno za drugo i fokusirajte se da to redovno obavljate. Mala iznenađenja nekad izgledaju ogromno.

poljubac u ruku
pixabay.com

“Pre nekoliko dana sam mužu donela šolju čaja i ostavila je pored njegovog laptopa dok je radio. Kasnije mi je rekao da je to bio najbolji deo njegovog dana”, rekla je psiholog V. Rajli.

Ne zaboravite da je briga o samom sebi vrlo važna. Družite se s prijateljima, idite u šetnju, čitajte knjige i gledajte filmove. Vrlo je važno da date prostora i sebi i svom partneru, da nastavite da rastete i van svoje veze.

Pročitajte i KADA JE VREME ZA RASKID? Iskustvo realne žene nateraće vam suze na oči

Važno je da odvojite vrijeme za kvalitetan razgovor i druženje sa partnerom. U takvim momentima odložite telefon i laptop, ugasite televizor i uživajte u vremenu koje provodite zajedno. Fokusirajte se na ono što vaš partner priča i pažljivo ga saslušajte.

Ovakve stvari možete raditi jednom nedeljno. Odvojite sat vremena, razgovarajte i budite potpuno fokusirani jedno na drugo. Pričajte o onome što se dešava u vašim životima, o stvarima koje vam okupiraju misli i ljudima s kojima se družite i radite.

Pročitajte i Nakon koliko vremena ženama dosadi seks sa istim partnerom?

Ne zaboravite da ka\ete “hvala“, “volim te” ili da zagrlite partnera čak i onda kada za to nemate poseban razlog. Ovakve stvari će dodatno ojačati vaš odnos i inspirisati oboje da se još više potrudite jedno oko drugog.

Da li ste dobili traženi odgovor na pitanje: Kako popraviti vezu? – Mislim da jeste, i nije teško!

Leave a Reply