sprej za kovrdzavu kosu
NEGA KOSE

Savršena loknasta kosa uz pomoć malo SOLI!

Moderno, prikladno i idelano za leto! Sušenje kose fenom plus figarom se ne preporučuje, jer osim što ćete napraviti pravu saunu, frizura će vam nekoliko minuta nakon što izađete iz kuće dobiti sasvim drugačiji oblik. Kako onda ostaviti kosu da se sama osuši i imati prikladne talase?

sprej za kovrdzavu  kosu
pixabay.com

Sve što vam je potrebno nakon pranja kose jeste sprej od morske soli, pomoću kojeg ćete uz nekoliko poteza i minimalno vremena imati ležerno oblikovanu kosu. Sprej za nestašne lokne možete same napraviti i to vrlo jednostavno.

Sve što vam je potrebno, kako piše portal mogujatosama.rs, jeste: 200ml destilovane vode, 1 kašika morske soli, pola kašike balzama od kokosovog ulja i pola kašike gela za kosu na bazi vode.

Suva kosa? Ne više uz ovaj Eliksir!

Balzam će kosu zaštititi od negativnog dejstva soli i nahraniti je, dok će je gel učvrstiti i učiniti frizuru dugotrajnijom.

Vodu stavite da proključa, pa prelijte preko soli, promešajte kako bi se so razgradila i nestala. Sipajte u bočicu sa pumpicom, dodajte balzam i gel za kosu i promućkajte. Više nego jednostavno. Sastojci se ne mogu u potpunosti sjediniti, pa pre svake upotrebe obavezno protresite. Sprej se prska na vlažnu kosu i potrebno je utrljati ga dobro prstima, čak i na koren i ostaviti kosu da se prirodno osuši. Nakon speja na vrhove naneti masku. Korišćenje se preporučuje jednom nedeljno, ne češće od toga, jer morska so isušuje kosu.

Leave a Reply