šminka za početnike
LEPOTA

SAVETI ZA POČETNIKE: 10 proizvoda za savršen make up!

U današnje vreme, kada su make up proizvodi doživeli ogromnu ekspanziju, veliko je pitanje šta zapravo koristiti u moru različitih proizvoda, naročito ako si osoba koja tek ulazi u svet šminkanja. Mnogim devojkama nije jasno šta da kupe i šta im zaista treba, pa sam odlučila da podelim sa vama nekoliko saveta koji će vam, nadam se, pomoći pri kupovini.

šminka za početnike
pixabay.com

Ono što je veoma bitno da napomenem već na početku, jeste to da devojke od samog starta ne kupuju preskupe proizvode, jer su počeci rezervisani za greške koje ćete vremenom, testiranjem proizvoda, ispraviti.

Počećemo od tena

Mislim da početnicima, za svakodnevnu šminku, uopšte nije potreban prajmer. Ja ga i danas ne koristim svakodnevno, već samo kada je malo jača šminka u pitanju. Ali ono što se obavezno pre pudera mora uraditi jeste priprema kože. Čisto, lepo i negovano lice je pola posla. Zato ja pre svakog šminkanja prvo očistim lice, nanesem Hada Labo hidrator koji lepo neguje, i odličan je kao podloga, a zatim nanosim puder.

Šta je bitno kod pudera? – Prava nijansa.

bourjois puder
foto: shop.lilly.rs

Puder u maloj količini nanesite na vrat i pustiti ga par minuta da oksidira. Tada ćete videti da li je to vaša nijansa ili ne. Takođe smatram da je za početak sasvim prihvatljivo da imate jedan puder koji je lagan i neće štetiti vašoj koži na svakodnevnom nivou i jedan puder koji ima jaču pokrivnu moć za izlaske ili neka slavlja kad je bitno da vam prekrije sve flekice i nedostatke.

Moj savet je Borjuois Helthy mix koji je odličan za dan, a za veče možete od istog brenda kupiti puder Borjuois Always Fabulous..

Korektor – da ili ne?

korektor catrise
foto: shop.lilly.rs

U zavisnosti od toga da li imate podočnjake ili nepravilnosti na licu, odlučite da li ćete kupiti korektor ili ne. Moj predlog za odličan drogerijski korektor jeste Catrice camuflage koji ja najviše volim da koristim. Ono što je bitno jeste da korektor treba da bude nekoliko nijansi svetliji od pudera, ali nemojte da kupujete presvetao, jer to onda izgleda zaista loše.

Ono što mnogi drogerijski brendovi nude jesu proizvodi u paletama koje u sebi imaju hajlajter, rumenilo i bronzer. To definitivno na duže staze nije rešenje, jer uglavnom neki od ta tri proizvoda bude lošijeg kvaliteta, ili sam bar ja imala takvo iskustvo. Ali za početnika je to super jer će sa tom paletom moći da vežba i trajaće zaista dugo. Preporuka za takav proizvod su Makeup Revolution palete za lice. To je naravno jeftinija opcija, a uvek se možete odlučiti za svaki od tih proizvoda odvojeno što obično košta skuplje.

Paleta za oči

revolution senke za oči
foto: instagram/makeuprevolution

Što se tiče očiju, potrebna vam je jedna mini paleta, koja se sastoji mahom od mat zemljanih nude nijansi i eventualno jedne ili dve šimeraste. Mini paletice su veoma pogodne za početnike jer uglavnom u njoj imate sve što vam je potrebno. Aura ima prelepe mini palete, sa odličnim kobinacijama boja, koje su zaista povoljne i odlično rade posao. Ukoliko bi ipak da kupite neku veću paletu, moj savet je, ponovo, Makeup Revolution koji takođe ima divne i kvalitetne palete za oči.

maybelline maskara
foto: shop.lilly.rs

Kada su maskare u pitanju potrebna vam je jedna, i nikako ih ne otvarajte više u isto vreme jer im je rok trajanja oko 6 meseci pa nećete stići da ih potrošite. Golden rose i Maybelline maskare su odlične i apsolutno su moja preporuka.

O karminima, četkicama i šminki za obrve pogledajte na sledećoj strani…

Leave a Reply