celulit rešenje
NEGA TELA

SAVETI I REŠENJA u borbi sa najvećim neprijateljem žena – CELULITOM!

Kako skinuti celulit kod kuće? Od kad je sveta i veka, žene su u neprestanoj borbi protiv celulita. Neke ga imaju manje, neke više, ali se na kraju sve svodi na konstantnu potragu za rešenjem, pogotovo nakon praznika, tokom kojih se svi rado opustimo.

celulit rešenje
pexels.com

Ukoliko preduzimate bilo koji korak protiv celulita, znajte da je najpogodniji period odmah nakon ciklusa, jer su tad krvni sudovi prošireni i lakše se deluje.

Takođe je bitno znati i da se ni u kom slučaju područje zahvaćeno celulitom ne tretira u toku ciklusa!

Ono što je takođe specifično, jeste da se tokom procesa tretmana ne upražnjava jači tip treninga kako se celulit ne bi vezao za mišić, ali su poželjne laganije vežbe koje stimulišu limfu.

Tipovi masaža protiv celulita

Postoji mnogo tipova masaže, ali se meni najbolje pokazala klasična manuelna, a odmah za njom je i madero terapija, koja je takođe popularna u poslednjih par godina. Posebno je poznata po tome da ima moć da preoblikuje telo svojim magičnim oklagijama raznih oblika.

anti celulit masaža maderoterapija
freepic.com

Obe od ovih metoda se uglavnom rade u setovima od po 10 masaža, raspodeljenih u 10 dana jedan za drugim od po pola sata. Ipak, postoje razni aparaturni programi koji su mnogima pomogli, i na neki od njih ću se sigurno odlučiti na proleće.

Zdrave navike

Ono što je verovatno već dosta puta spomenuto, jeste sama ishrana i unos tečnosti prilikom procesa, a i inače. Voće za doručak, pogotovo ono citrusno, laskaće svakoj maserki ukoliko ste u procesu regulacije celulita.

anti celulit krema
pixabay.com

Čajevi su možda i najbitnija stavka, a moj omiljeni je od kukuruzne svile, naravno da mu ukus nije najsjajniji, ali se brzo i navikne, on se skuva u većoj količini i degustira se prohlađen pomalo ceo dan.

Celulit najvidljiviji nakon 10 dana masaža

Kada je set od 10 masaža završen, nemojte se obeshrabriti, jer tada je celulit najvidljiviji, jer je izbačen na površinu, i tek kroz nekih nedelju dana po završetku, on se povlači i imate realan prikaz rezultata.

Neretko sam znala da ponavljam set već narednog meseca i da tek tada budem potpuno spremna za leto, tako da je potrebno da ceo proces počnete na vreme.

Kako skinuti celulit kod kuće:

Ipak, od kada redovno i naporno treniram, masaže gotovo da mi nisu ni potrebne, već ih radim najčešće u sopstvenoj režiji kod kuće, i to na sledeći način:

⦁ Istuširajte se naizmenično toplom i hladnom vodom, kako biste pokrenule cirkulaciju i limfu;

⦁ Koristite soc od kafe kao piling. Kofein deluje površinski šireći krvne sudove i zatežući tkivo i kožu.

krema protiv celulita
foto:lilly.rs

⦁ Na istuširano telo pred spavanje (obavezno hladnijom, odnosno mlakom vodom kako gel ne bi pekao) nanesite Kräuterhof gel. Ovo je jedini vredan proizvod ovog tipa koji sam ikad probala, a posebnu prednost dajem njegovom roku trajanja od čak 30 meseci, tako da niste u obavezi da ga potrošite u jednoj sezoni.

masažer roler
foto:alexandar-cosmetics.com

⦁ Nakon nanetog gela, sa svih strana noge, srednje jačine pokreta (kako se ne bi napravile masnice), povlačim isključivo na gore svega par poteza u kontinuitetu, po regiji (delu noge). Ovu radnju možete obavljati manuelno, kako ja to najčešće radim, ali ono što sam nedavno počela da praktikujem je novi Cala masažer koji možete pronaći u Alexandar Cosmetics, koji je i vodootporan, stoga se može koristiti već pri prvom koraku tuširanja i definitivno olakšava posao.

HRANLJIVA BOMBA: Maska za ruke protiv suvih dlanova

Kao što već znate, potrebno je na vreme početi, tako da vas očekujem da mi se priključite još ovih dana!

kolumna novinar aleksandra saska kovacevic

Autor: Aleksandra Saška Kovačević

BORE NA DEKOLTEU? Kako ih ispeglati i sprečiti

Leave a Reply