uspešan brak
LJUBAV I SEX

Savet psihologa: Da bi veza prerasla u brak, potrebno je ovo!

Da li uopšte ima razlike između veze i braka? – Oh da, ima! Ali šta je ono što neke brakove drži savršeno čvrsto decenijama? Da li je prećutkivanje, nemešanje ili vođenje svog života? – NE! Kada parovi posvete više vremena jedno drugom – na taj način grade uspešniju i stabilniju vezu.

uspešan brak
unsplash.com

Deluje kao odgovor koji se podrazumeva, ali uživanje u stvarima koje svakodnevno radite zaista doprinosi stabilnosti i sreći u vezi.

Najbolja stvar koju parovi mogu zajedno da rade je da se više smeju. Smeh je taj čarobni štapić za srećnu vezu za kojim mnogi tragaju.

KRITIČNA GODINA U BRAKU: Posle sledi razvod ili ljubav do kraja života

U sprovedenom istraživanju na parovima u zrelim godinama, fokus istraživanja je bio na mogućnosti da se negativne emocije kontrolišu. Tu sposobnost, mogućnost da nateramo sebe da se osećamo bolje čak i kada su okolnosti nepovoljne, nazvali su “regulacija emocija”.

Zaključak istraživanja je sledeći: smeh je glavna komponenta “regulacije emocija”. Smeh je najefektivniji način da se prevaziđu svi problemi i oteraju negativne emocije.

Brak je satkan od ljubavi i vernosti: Šta se dešava kada nestane to dvoje?

Zato, neka odgovor na svaku sledeću negativnu situaciju bude smeh. U početku će verovatno delovati čudno ali kada uvidite sve benefite ove metode češće će te je primenjivati.

Kada sledeći put osetite ljutnju ili bes na trenutak zastanite i pogledajte situaciju iz drugog ugla pa umesto svađe izaberite smeh.

Leave a Reply