nega plae kose
LEPOTA

Savet da odabereš ŠAMPON koji će čuvati tvoju kosu od vrelog sunca!

Kupanje na bazenu ili moru, i opuštanje na suncu najbolje je što nam donosi leto. Ali, osim dodatne nege koju moramo posvetiti našoj koži, i kosa traži posebnu pažnju tokom vrućih letnih dana.

nega plae kose
pixabay.com

Lepa kosa počinje pravim odabirom šampona, a za suvu kosu najbolji su izbor oni na bazi makadamije, ulja jojobe i nektara plave agave, koji hrane dlaku i vraćaju joj vlagu. Takođe, kosu treba prati dva do tri puta nedeljno, sve češće od toga je dodatno isušuje i oštećuje. Učestalo pranje kose skida zaštitna ulja, pa dlačice brže pucaju. 

Pre kupanja u moru ili bazenu na kosu nanesite regenerator ili masku za kosu. Regenerator kosi pruža dubinsku negu, a leti je najbolje da koristite onaj koji se ne ispire.

Kako da vam masna kosa napokon izgleda čisto

Frizeri preporučuju da regenerator nanesete samo na vrhove, jer će u suprotnom kosa izgledati spljošteno. Toplina će omogućiti da regenerator lakše prodre u proteinsku strukturu kose i obnovi vlasi iznutra.

Trudite se da leti izbegavate korišćenje fena, a što se tiče figara ili prese – birajte ipak prirodniji izgled. Opustite se, leto je!

Leave a Reply