samopouzdanje depresija
PORODICA

SAMOPOUZDANJE MOŽE DA SE NAUČI: Isprobajte savete uz koje ćete se bolje osećati

Samopouzdanje čini da se osećate posebnim, sposobnim, da verujete u sebe i pozitivno utičete na okolinu. Bez obzira na to koliko smo zadovoljni sobom, uvek možemo raditi na svom samopouzdanju. Sledi nekoliko saveta za učenje.

samopouzdanje depresija
unsplash.com

Ignorišite kritičare – Okrenite se ljudima sa pozitivnim mislima, jer okruženje ljudi koji se bave negativnim prenosi takvo raspoloženje i na vas.

Putujte – Ako ste u mogućnosti, posetite neko novo mesto, a to uopšte ne mora biti neki dalek put. I u vašoj zemlji ima puno lokacija koje možete obići, a niste do sada.

Ne poredite se sa drugima – Pustite tuđe živote i ljude da se bave sami sobom – vi se okrenite sebi, jer je poređenje sa drugima najveći neprijatelj samopouzdanja.

Da li i vama fali magnezijuma? Evo u čemu je problem

Obogatite iskustvo – Naučite novi jezik, oprobajte neki umetnički kurs ili sportsku aktivnost. Više ćete vrednovati sebe i uvek imati nove teme za razgovor.

Opustite se – Prestanite da brinete, jer veliki deo stvari koje zamišljamo zapravo se i ne dogode. Dozvolite sebi malo opuštanja i vremenom ćete imati više samopouzdanja za donošenje odluka.

Aktivirajte se – Aktivno vežbanje oslobađa endorfin, horomon sreće. Odaberite aktivnost koja vam prija – najvažnije je da se krećete.

Ostavite prošlost iza sebe – Ne analizirajte prošle događaje, jer šta je bilo – bilo je. Živite u sadašnjosti i radujte se budućnosti.

Leave a Reply