RECEPTI

RUČAK DO 350 DINARA: Ukusno varivo sa piletinom koje će vas okrepiti

Kada zima pokaže svoje zube, nema ništa bolje od toplog variva koje će nas dobro zagrejati i dati nam snage za dnevne obaveze. U nastavku vam nudimo recept za jedno takvo ukusno i jednostavno varivo.

pixabay.com

Sastojci:


– 450 g smrznutog graška (120 dinara )
– 3 pileća karabaka (150 dinara)
– 2 velike šargarepe (15 dinara)
– 1 koren peršuna i malo lišća (30 dinara)
– 1 veća glavica luka (8 dinara)
– 1 jaje (15 dinara)
– 3 kašike ulja ili 1 kašika svinjske masti
– nekoliko kašika oštrog brašna
– so
– biber
– mlevena crvena paprika
– 1,5 l vode

Koža bez akni i zdrav organizam: Recept za sok od KROMPIRA

Priprema:

1. Luk naseckajte na sitne, a šargarepu i peršin na malo veće kocke. Meso karabatka odvojite od kosti i po izboru nasecite na trake ili kockice.

2. Rastopite ulje ili mast na srednjoj temperaturi i ubacite luk. Mešajte nekoliko minuta dok lagano ne požuti, a zatim dodajte šargarepu, pa dinstajte uz redovno mešanje sve dok ona malo ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu.

Recept dana: Pikantni juneći gulaš

3. Dodajte meso, dinstajte sve desetak minuta, pa prelijte toplom vodom. Zatim dodajte smrznuti grašak i kuvajte još 10 do 15 minuta.

4. Dok se varivo kuva, krenite na pripremu noklica. Razmutite jedno jaje, dodajte malo soli i nekoliko malih kašika oštrog brašna. Smesa mora biti dovoljno gusta, ali ne previše, i mora se odvajati od kašike.

NEMA VIŠE PRŽENJA! Probajte preukusne krofne iz rerne (RECEPT)

5. U završnoj fazi kuvanja u varivo ubacite 2 kašike mevene crvene paprike. Zatim umočite kašičicu u vodu, pa njom grabite male noklice koje ćete spustiti u varivo. Noklicama treba jako malo vremena za kuvanje, maksimalno 2 do 3 minuta, pa pazite da vam se ne bi raspale.

6. Na kraju sitno naseckajte list peršuna, ubacite u varivo i poslužite.

Prijatan ručak!

Leave a Reply