RECEPTI

RECEPT: Kupus salata sa kimom – oduševiće vas!

Pa ko ne voli kupus salatu? Sa ovim jednostavnim receptom donećete na trpezu sasvim drugi prilog uz bogati ručak!

pixabay.com

Sastojci:

  • 600 g kupusa,
  • 1 kašičica kima,
  • 3 kašike vode,
  • 1 kašičica mešavine začina,
  • 3 kašike ulja od tikve,
  • 3 kašike sirćeta,
  • biber.

OMILJENE IDEJE: Tri najbolja priloga na PRAZNIČNOJ TRPEZI! (FOTO)

Priprema:

1. Uzmite veću glavicu kupusa kojoj ćete odstraniti prve listove i beli tvrdi koren. Za pripremu ove salate kupus je najbolje narendati na tračice, ali možete ga i iseći – kako vam je lakše.

2. Kupus pospite kimom, a u činijici pomešajte mešavinu začina sa malo tople vode, pa dodajte ulje od tikve i sirće. Dresing dobro izmešajte, pa pospite po salati. Na kraju, salatu bogato pospite biberom, dobro izmešajte i ostavite desetak minuta kako bi kupus omekšao i što bolje „upio“ začine.

Leave a Reply