cupanje obrva
LEPOTA

PRIRODNA LEPOTA: Pravilno čupanje obrva!

Obrve su ram vašeg lica. Zapamtite da, ukoliko imate negovanu kožu i skladne obrve neće vam trebati nikakva šminka da svetu pokažete koliko ste lepi. Trenutno vlada trend upadljivih obrva, smislite šta želite, pa pomoću ovih saveta izgledajte najlepše u svojoj koži.

oblikovanje obrva
unsplash.com

Jedna po jedna dlačica

Ukoliko pincetom hvatate više dlačica odjednom najbolje je da prekinite sa tom navikom. Ovakvim čupanjem nemate kontrolu nad željenim oblikovanjem. Može da se desi da uhvatite dlačice koje niste želeli da uklonite, pa da tako prekinete ili pokvarite oblik obrva. Hvatajte uvek po jednu, a ukoliko vam je lakše možete i iscrtati liniju koja će vam pomoći da se orijentišete. 

oblik obrva
unsplash.com

Čupajte u smeru rasta dlake

Veoma je bitno u kom smeru čupate dlačicu. Ukoliko to radite u smeru suprotnom od rasta dlačica, na taj način oštećujete folikulu dlake, a možete i da raskrvarite koren. Uhvatite dlaku što bliže korenu i brzo cimnite u smeru rasta.

PREMA SVOM LICU: 3 koraka koja ti pomažu da sama savršeno iscrtaš obrve

Podsecite duže dlačice

Kada završite sa čupanjem i oblikovanjem obrva počešljajte ih četkicom, pa duge dlake koje štrče skratite makazicama, tako će izgedati urednije.

cupanje obrva
unsplash.com

Popunjavanje obrva

Popunjavanje i iscrtavanje obrva je nezaobilazan korak u njihovom ulepšavanju. Ipak, ako to ne radite na pravi način možete izgledati neprirodno. Obrve je najbolje iscrtavati senkom za oči, u nijansi najbližoj vašoj prirodnoj. Pravi efekat ćete postići korišćenjem koso sečene četkice, savetuje mogujatosama.rs.

HOROR: Poznata pevačica skinula šminku – pa i OBRVE! Izgleda jezivo (FOTO)

Leave a Reply