dijeta bez gladovanja
ZANIMLJIVOSTI

PRAVILO 3 GRIZA: Trik za gubljenje kilograma bez brojanja kalorija

Jeste li čuli za pravilo 3 griza? Reč je o triku koji će vam pomoći da smršavite bez brojanja kalorija i bez odricanja od slatkog i omiljenog dezerta.

dijeta bez gladovanja
unsplash.com

Na dijeti ste, ali žudite za nečim slatkim i dali biste sve da možete uživati u ukusu čokolade ili omiljenog kolača? Gotovo svaka dijeta podrazumeva strogu restrikciju slatkog, jer takva hrana sadrži puno kalorija, ali uz pravilo 3 griza kalorija se više nećete bojati, a slobodno ćete moći uživati u svakoj vrsti slatke hrane.

O čemu se radi? Pravilo 3 griza temelji se na dokazanoj činjenici da se do trećeg griza nepce naviknu na ukus hrane pa im je zapravo dosta.

1. griz: pun ukusa i zadovoljstva za nepce
2. griz: potvrda prvog griza, ali nije toliko dobar kao prvi
3. griz: nepce su se već naviknuli na ukus, shvatite da hrana neće imati bolji okus pa možete i prestati da jedete

Kada gubimo više kalorija: Ako jedemo PRE ili POSLE vežbanja?!

Dakle, sve što morate da uradite je ograničiti se na 3 griza i bez griže savesti moći ćete se svaki dan počastiti desertom.

Većina ljudi pravilo 3 griza koristi kod dezerta, ali njime se zapravo možete poslužiti kod svake vrste hrane. Ako ste na ručku ili imate švedski sto, možete probati raznu hranu, bitno je samo da stanete na trećem zalogaju. Naravno, podrazumeva se da nećete pojesti tri griza od 20 vrsta jela, već da ćete i dalje jesti razumno.

Dakle, umesto da brojite kalorije, brojite koliko puta zagrizete hranu.

Leave a Reply