MODA

POŠTUJTE MLADENCE! Striktna pravila: Kako se obući za svadbu

Mladenci uvek mogu sami da odrede „dress code“ za svoje venčanje, međutim, u većini slučajeva se to ne dešava. Zato vam donosimo savete kako da izgledate savršeno na tuđem venčanju, a da se ne izblamirate.

pixabay.com

Niste mlada

To se odnosi na potpuno bele kombinacije sastavljene od npr. bele haljine ili pantalona i košulje u toj boji. Pokoji sitni beli detalj na odevnim komadima druge boje nije problematičan. Zapamtite – samo mlada je u belom!

Ne idete na sahranu

Oko nošenja ove boje na venčanju i dalje se vode rasprave. Crna se smatra elegantnom i mnogi je obožavaju, ali istovremeno je simbol tugovanja, pa se zbog toga često izbegava u takvoj varijanti. Modni stručnjaci savetuju da crnu odevnu kombinaciju obogatite cipelama i modnim dodacima u boji.

pixabay.com

Ne mešajte cirkus i venčanje

Venčanje nije doček Nove godine ili diskoteka, osim ako mladenci ne rade tematsku svadbu i zahtevaju da svi gosti svoje kombinacije obogate blještavim komadima. Ne preterujte, niste cirkuzant!

Opušteno, samo kul?

Venčanja zahtijevaju formalno odevanje, pa bi trebalo da pripazite kako ne biste odabrali previše ležernu kombinaciju. Niko na venčanju ne želi da izgleda kao da se pre 5 minuta vratio sa trčanja ili iz šetnje. Izbegavajte farmerke!

Nisi seksi ako preteraš

Izrazito duboki dekolte ili visoki prorez ostavite za neku drugu priliku, a za venčanje ipak birajte odeću koja je manje izazovna. Nije prilika za to. Nećete izgledati seksi, već vulgarno.


Leave a Reply