kozmetika kreme
LEPOTA

PANDEMIJA I KOZMETIKA: Šta se najviše kupuje od proizvoda za lepotu tokom korone?

Da li ste počeli da menjate navike od kako je koronavirus zahvatio svet? Sigurno da nas je ova pandemija donekle osvestila. Setite se kako je bila nestašica sredstava za dezinfekciju… a mi smo istraživali šta se to od nege i lepote najviše kupuje tokom ove pandemije.

kozmetika kreme
unsplash.com

Da li mnogobrojni preparati za lepotu na koje smo navikli zapravo čine luksuz kojeg nismo svesni? Da li nam je osim osnovnih stvari koje uključuju ličnu higijenu, zaista preko potrebno da imamo 3 tečna pudera, 7 karmina, 4 kreme za lice i slično? – Pa nije…

KOZMETIČKE RECENZIJE: Najbolja nega stopala ispod 200 dinara!

Neki kozmetički proizvodi su zabeležili ozbiljan porast u prodaji, a ujedno nam dali i odgovor na ova pitanja.

Evo šta nam je preko potrebno od kozmetike tokom ovog perioda.

Proizvodi za ruke

unsplash.com

Možda ne biste na prvu pomislili da oni imaju najveću prednost u kupovini kozmetičkih proizvoda, ali razumljivo je zašto su  najprodavaniji. Ipak, pandemija virusa Covid-19 učinila je svoje.

NEGA LICA: Preparati iz drogerija koji “rade posao”

Sapuni, kreme za ruke i sredstva za dezinfekciju zabeležili su ubedljivo najveći rast u prodaji. Na pojedinim stranim sajtovima, ovi proizvodi su često završavali na listama čekanja.

Farbe za kosu

pixabay.com

Ovo nas nije iznenadilo. Danas se svaka druga devojka farba, koristi preliv za kosu ili ima izvučene pramenove. Zatvaranje frizerskih salona učinilo je da postanemo same svoj majstor, pa smo izgleda svojim redovnim čekanjem u redu za kozmetičkim proizvodima učinile da prodaja farbi za kosu znatno poraste.

NEGA PRE SVEGA: Održavajte zdravu kožu PRE i POSLE vežbanja!

Osim njih, proizvodi za sakrivanje izrastka su takođe postali među najtraženijima. A kako je karantin prošao, mnoge žene su i nastavile same da se farbaju.

Proizvodi za nokte

unsplash.com

Ono što je iznenadilo mnoge, to je da se osim običnih lakova za nokte i pribora za njihovo sređivanje, veoma dobro prodaju profesionalni pribor i lampe. To govori da su devojke shvatile da mogu i same koristiti profesionalni gel lak za nokte. A da li to znači da će na taj način uštedeti novac koji redovno daju profesionalcima iz salona? To ostaje da vidimo.

Ovo su faktori zbog kojih tvoja kosa NE RASTE!

Sigurno je da je nekim granama industrije lepote znatno skočila prodaja, dok su druge pretrpele  velika finansijska očtećenja. A tek nas čekaju ozbiljnije posledice pandemije.

Leave a Reply