ZDRAVLJE

OPREZ! Sa ovih delova tela nikako ne smete da čupate dlačice!

pixabay.com

Kao i većina žena, tako verovatno i vi, čim vidite dlačivu na telu, odmah se hvatate pincete. Oprezno, ukoliko iščupate “pogrešnu” dlačicu, možete ugroziti zdravlje.

Mladeži

Dlačice koje rastu iz mladeža mnogi uklanjaju pincetom. Stručnjaci su izričiti, ovakve dlačice tretirajte isključivo makazicama. Makazicama ih možete skratiti, ali pazite da ne povredite površinu mladeža. Korišćenjem pincete možete samo uzrokovati upalu i infekciju. Ukoliko ste previše tvrdoglavi, pa čupate dlačice iz mladeža pincetom, i desi se da prokrvari – odmah idite kod lekara!

pixabay.com

Bradavice

Sve žene imaju sitne dlačice oko bradavica. Nekima su skoro neprimetne, dok ove druge često posežu za pincetom. Bradavice su najosetljiviji deo grudi, samim tim korišćenjem pincete možete oštetiti folikul dlačica, što može prouzrokovati ozbiljne probleme.

pixabay.com

Nos

Dlačice koje rastu u nosu sprečavaju stranim telima i prašini da dospeju u naš organizam. Čupanje nosnih dlaka može uzrokovati alergije i simptome prehlade. I njih je potrebno tretirati makazicama, ukoliko je to potrebno. Pazite samo da ne oštetite sluzokožu nosa.

Leave a Reply