peglanje odeće bez pegle
MODA

NEMATE PEGLU PRI RUCI? Evo kako da poravnate odeću!

Retko koja žena voli da pegla, naravno da bi život bio lakši bez toga, međutim, sledi stresna situacija onog momenta kada shvatite da ste zaboravili peglu ili vam se pokvarila… Imamo par saveta za vas koji vam mogu pomoći da bez pegle imate stvari koje nisu izgužvane.

peglanje odeće bez pegle
unsplash.com

Za početak idealno bi bilo ako biste odeću odmah izvadili iz mašine i okačili da se ispravi. Para je takođe odlična za ravnjanje odeće. Dok se tuširate okačite veš iznad kade i videćete kako para može da vidno promeni stanje. Potrebno je barem 15 minuta da para dobre do odeće.

Fenom možete da rešite izgužvane delove odeće tako što ćete nakvasiti deo koji želite da ispravite i onda lagano fenom prosušite, ali najmanje 10-tak cm od odeće.

unsplash.com

Sušenje u mašini je dobro rešenje, ali takođe je važno da je odmah raširite veš kad mašina završi.

Pegla za kosu je odlična ako vam je kragna izgužvana jer osim što ćete brže od pegle rešiti problem, pegla je savršena za teže dostupna mesta, poput nabora između dugmića.

MODNA SUJEVERJA: Šta odeća koju nosite govori o vama?

Takođe u prodaji se mogu naći sprejevi koji ispravljaju odeću i zaista su efikasni. Njih treba isprskati, ispraviti odeću, a najbolje deluju na pamučnom materijalu.

Poznati modni urednik i kritičar za DIVA MAGAZIN: JK ume da ‘zezne’; između Lune i Kije ne mogu da odlučim…

Leave a Reply