nega suve kose
LEPOTA

NEGA POSLE LETA: Tretmani koji oporavljaju isušenu kosu od sunca!

Nažalost, leto se bliži kraju, samim tim i lepo vreme u kojem smo maksimalno uživali. Međutim, dok smo mi upijali srake sunca, naša kosa je trpela i lagano se sušila. Ako ste previše boravili na suncu i kosa vam je lomljiva i slabija nego pre, primarno je da je bar u narednom periodu budete pažljiviji sa njom.

nega suve kose
unsplash.com

Svakoj kosi je neizbežno da pretrpi manje ili veće promene posle leta. Sunce, hlorisana ili slana voda, vetar i drugi spoljni faktori mogu uticati na to da vaša frizura odstupi od one na koju ste vi navikli, bar što se tiče vizuelne strane.

Ovo su faktori zbog kojih tvoja kosa NE RASTE!

Izbegavajte jako vezivanje i stroge punđe kako je ne biste dodatno oštetili. Dobro pakovanje i regenerator su obavezni.

recept protiv peruti
unsplash.com

Ako ste više naklonjeni prirodnim maskama pa ih pravite u svom domaćinstvu, u vaš miks mozete dodati i: maslinovo ulje, jojobino ulje, aloja vera, glicerin i med koji su glavni izvor da se vaše vlasi nahrane i regenerišu.

Ove preparate iz “domaće radionice” bilo bi poželjno ostavljati na glavi duže nego kupovne zbog svog blagotvornog dejstva. Dobro umasirajte u kosu i onda stavite na glavu kapu za tuširanje ili peskir, pa ostavite da odstoji bar pola sata.

5 trikova da ti kosa izgleda gušće – bez odlaska frizeru!

Delovi kose koji su oštećeni uživaće u pakovanjima koji ste sami napravili. Ponavljajte tretman minimum dva puta nedeljno i rezultati će biti vidljivi.

Opada vam kosa? Evo gde grešite

Leave a Reply