MODA

Naučite da se obučete u skladu sa svojom GRAĐOM TELA

Dobro izgledati znači znati kako da se obučete za svoj oblik i građu tela. Ponekad je lakše reći nego učiniti, ali uz ovaj naš vodič, postaje zabavno. Znate li već koji je vaš oblik tela? Mi ćemo vam pomoći da ga odredite, a zatim ćemo vam predložiti koja odeća može da laska vašoj figuri.

Instagram/yamminesana

Kada je o građi reč, razlikujemo 5 glavnih tipova:

  • KRUŠKA, TROUGAO, ČETVOROUGAO, JABUKA I PEŠČANI SAT.

Građa tela zavisi od vaših proporcija, a znati kako da se obučete da te proporcije izgledaju idealno – samo je stvar prakse. Visina i težina nemaju nikakvog uticaja na građu tela, jer i visoke i niske devojke mogu da imaju istu građu, baš kao i mršavice i bucke. Važno je kako se vaša težina raspoređuje.

KRUŠKA – Vi imate istaknute kukove! To je ono što je mnogima veoma zavodljivo. Predlažemo da nosite pantalone, suknje i farmerke dubljeg kroja, kako biste produžile noge i izgledale mnogo bolje.

pixabay.com

TROUGAO – Dosta žena ima baš ovaj tip. Zbog malo širih ramena u odnosu na kukove, predlažemo da nosite široke bluze i tunike. Ukoliko se opredelite za haljinu, gledajte da ona bude ravnog kroja i samo da “pada”.

ČETVOROUGAO – Vi izgledate odlično! Jedino što bi bilo idealno za vas – jeste da malo “suzimo” struk. Ukoliko ste mlađi, slobodno eksperimentišite sa majicama koje otkrivaju stomak. Naravno, za vas je odlično da često nosite kaiševe oko struka kako bi vizuelno stanjili struk.

JABUKA – Sočne dame! Vama najlepše pristaju elegantni crni komadi. Izaberite deo tela koji želite da istaknete i usresredite se samo na to! Izgledaćete super!

PEŠČANI SAT – Oprostite, ali za vas nemamo mnogo reči! Vama sve prelepo pristaje. Probajte samo da ujednačujete odeću. Nemojte naglašavati samo jedan deo tela, već pokušajte da se skladno obučete kako dole, tako i gore.


Leave a Reply