problemi u seksu
LJUBAV I SEX

Nakon koliko vremena ženama dosadi seks sa istim partnerom?

Kada ženama dosadi seks sa istim partnerom, nauka je dokazala, a vi ste tu da potvrdite ili ne. Ovo su najčešći razlozi zbog kojih ženama nije više zanimljivo da imaju odnose sa partnerom…

problemi u seksu
pexels.com

Istraživanje sprovedeno na 4.839 žena i 6.669 muškaraca, uzrasta od 16 do 74 godine, otkrilo je koji je glavni uzrok smanjenja interesa za seks kod žena, odnosno zbog čega im to ubrzo dosadi u vezi, piše Independent.

Iako bi neki možda pomislili da na to najviše utiče fizički izgled, istina je drugačija. Naime, presudnu ulogu ima vreme. Primećen je veliki pad interesovanja za seks kod žena nakon samo 12 meseci veze.

Muškrci, za ovu seks pozu treba snage, ali definitivno se isplati!

Seks im takođe dosadi i posle rođenja prvog deteta, ali i zbog male dece mlađe od pet godina.

ljubav i seks
pexels.com

– To može biti posledica umora zbog primarne brige za decu, a činjenica je da svakodnevni stres i te kako utiče na seksualno funkcionisanje žena, više nego na muškarce. Gubitak interesa može biti povezan i s promenom fokusa – rekli su istraživači.

Faktori poput nedostatka emocionalne blizine, problema s komunikacijom i lošeg zdravlja navedeni su kao razlozi za niži polni nagon kod muškaraca i kod žena.

KADA JE VREME ZA RASKID? Iskustvo realne žene nateraće vam suze na oči

Još neki od faktora mogu biti i loše uspomene na odnose u prošlosti ili polne bolesti.

Za žene je nedostatak interesa za seks bio najčešći između 55 i 64 godine života, dok je za muškarce od 35 do 44 godine. Istraživači su objasnili da nema dokaza koji ukazuju na to da to ima bilo kakve veze s menopauzom.

Leave a Reply