PUTOVANJA

Najčešći razlozi zbog kojih putnici zakasne na avion

Krenuli ste na vreme i stigli na aerodrom. U rukama vrovatno imate svoj mali kofer, telefon, pasoš, kartu… I opet žurite… evo zašto!

pixabay.com

Međutim, veliki broj putnika tu pravi ogromnu grešku dok se ukrcava u avion i stavlja pasoš u prtljag. 

Ovo može da bude veoma veliki problem ukoliko je ceo let rasprodat, pa iz avio-kompanije mogu da zamole da se prtljag proverava pred ukrcavanje, dalje od ulaza u avion i onda prtljag bude odnet dalje od putnika koji su tom prilikom primorani da ostave svoje stvari.

Kada putnici ostave pasoš u prtljagu onda imaju problem da prođu kontrolu i uđu u avion, zbog čega mogu da propuste let, piše travelandleisure.com. Nema svaki aerodrom obavezu da vam vrati prtljag koji je prošao prijavljivanje, kako biste vi uzeli vaša dokumenta na ulaz u avion.

pixabay.com

– Morao sam da čekam u redu iza pulta sve dok mi moj prijatelj nije doneo pasoš iz prtljaga. Ne znam šta bih radio u suprotnom. Avio-kompanije bi trebalo da nas upozoravaju da imamo pasoš kod sebe kada nam uzimaju prtljag – napisao je jedan od putnika koji je imao neprijatnost zbog ove procedure. 

Putnici su u ovakvim slučajevima prepušteni na milost i nemilost službenicima aerodroma i kontrolorima zaduženim za proveru dokumenata.

Naravoučenije – uvek držite pasoš kod sebe.


Leave a Reply