pranje intimne regije
NEGA TELA

NAJBOLJI PREPARATI ZA INTIMNU HIGIJENU: Ginekološki potvrđeno

Zbog čega je intimna higijena još uvek tabu tema među ženama? Definitivno je vreme da srušimo te barijere, i osećamo se još lepše i zdravije u svojoj koži. Kako koristiš gel za tuširanje i šampon za kosu, tako i tvoja intima traži posebnu negu. Hajde da vidimo koji su to najbolji preparati za intimnu higijenu.

pranje intimne regije
pexels.com

Vagina je drugačija u odnosu na našu kožu, kosu, nokte… njena pH vrednost je nešto manja, a ‘okolina’ kiselija. Zato, našoj malenoj nikako ne odgovaraju sapuni i kupke koje koristimo pri pranju ostatka tela.

Gelovi za tuširanje, mleka i sapuni znatno će isušiti vaginu, pa će ona, kako bi se dodatno očistila od tih preparata, proizvoditi vise sekreta. Zašto bismo je dodatno opterećivali, kada možemo da joj pružimo tretman kakav zaslužuje. Biće nam zahvalna!

Na tržištu postoji mnogo gelova, pena i mleka za intimnu higijenu, ali, ma koliko oni tvrdili da su ‘najbolji’, većina ih sadrži parfeme, i štetne sastojke koji mogu da izazovu iritacije, pa i više štete nego koristi. U daljem tekstu vam navodim preparate koji nisu štetni za najosetljiviji deo našeg tela. Nažalost, spisak je kratak, ali tako budite sigurni da je sastav ovih gelova potvrđen kao dobar od strane dermatologa.

Najbolji preparati za intimnu higijenu:

Uriage Gyn-Phy gel za intimnu higijenu

uriage gel za intimnu negu
foto:uriage.com
  • Uriage Gyn-Phy gel nežno čisti, garantuje efikasnost protiv iritacije i održava prirodnu ravnotežu intimne flore. Ovaj proizvod je posebno formulisan za svakodnevnu higijenu intimne sluzokože. Bez parabena i bez boje. pH vrednost: 5.5. Cena:1299 din

Biobaza 2 u 1 gel za intimnu higijenu

biobaza gel za intimnu higijenu
Foto: biobaza.eu
  • Biobaza gel ima blagu formulu, obogaćenom prirodnim sastavom, poput ekstrakta žalfije, kantarionovog ulja i mlečne kiseline. Omogućava sigurnu svakodnevnu higijenu koja ne narušava pH vrednost, pa na prirodan način održava kiselost intimnog područja. pH vrednost: 4.00 Cena: 330 din

Avon kupka za intimnu negu bez mirisa

avon za intimnu higijenu nega tela
foto: avon.rs
  • Avon kupka, odnosno Simply Delicate kupka za intimnu negu, postoji u više vrsta, međutim, jedino je ova bez mirisa sa dobrim sastavom. Ginekološki je testirana, i bez sapuna i drugih iritanata. Dolazi u većem pakovanju od 300ml. Cena: 520 din (trenutno na sniženju – 259 din)

Eucerin Losion za intimnu higijenu

eucerin gel za intimnu higijenu i negu
foto: shop.lilly.rs
  •  Eucerin Losion za intimnu higijenu je prilagođen ženskoj intimnoj regiji. Sadrži mlečnu kiselinu i održava prirodnu vaginalnu mikrofloru, dok umiruje iritacije. Ovaj preparat sadrži i Parfeme, ali u veoma maloj koncentraciji, pa su ga ginekolozi ipak označili kao dobar preparat. pH vrednost: 4.5 Cena: 779 din

Obavezno pročitajte i Da li je moguće sprečiti problem urastanja dlačica?

Leave a Reply