ishrana
ZDRAVLJE

Najbolji način da se brzo UGOJITE

Mršavljenje je tema sa kojom se često susrećemo, ali, dobiti kilograme na zdrav način može biti jednako izazovno, ako ne i teže, zar ne? – To znaju oni koji su pokušali da se ugoje. Pogledaj kako da se zdravo ugojiš i budeš zadovoljna svojim izgledom.

ishrana
pixabay.com

Često se priča samo o višku kilograma, a zanemaruju se oni koje muče problemi u vezi sa manjkom kilograma.

Iako neki misle da su srećnici, mršavost može uzrokovati razne probleme, posebno kod samopouzdanja. Ipak, postoje načini kako se ugojiti, i to na zdrav i pravilan način.

Lajt majonez gori od običnog? Ovo je istina o niskomasnim proizvodima

Prva i najvažnija stvar kod debljanja je sledeća: da biste se ugojili, potrebno je da unosite više kalorija nego što možete da ih potrošite.

To ne znači da u svoj organizam treba da unosite hranu koja sadrži velike količine masti i šećera. Umesto toga, potrebno je samo povećati unos kalorija, odnosno hrane koju već konzumirate. Neka vaše porcije budu veće nego inače, barem za 30 odsto. Uostalom, sami procenite kakva vam je porcija podnošljiva.

Ali, nemojte zanemariti kretanje i redovno posećivanje teretane u potpunosti, jer želite da vam novi kilogrami prerastaju u mišićnu masu, a ne u salo koje će se sigurno nakupljati na mestima na kojima to ne želite.

Zašto je ZDRAVO da ponekad jedemo NEZDRAVU hranu?

Leave a Reply