ekcem oboljenje na kozi
LEPOTA

Najbolje maske za dubinsko čišćenje lica kod kuće

Dubinsko čišćenje lica obično se odvija u profesionalnim salonima, međutim, sada možemo da dubinski očistimo kožu i same kod kuće. Nakon skidanja šminke, parenja lica i toniranja, sledi obavezno nanošenje maske za lice. Pogledajte kako da pronađete svoju idealnu masku za lice.

ekcem oboljenje na kozi
instagram/nicolaljohnston

Maska za dubinsko čišćenje lica je kozmetički proizvod koji ima za cilj da očisti tvoju kožu dublje nego što je čistimo na dnevnom nivou.

Ove maske deluju tako što uklanjaju višak sebuma i prljavštine zajedno sa mrtvim ćelijama kože – kako bi koži pružile glatku teksturu i zdrav sjaj. Samo dubinski čista koža je zdrava koža!

Postoje dve vrste maski za dubinsko čišćenje lica kod kuće: one koje se ispiraju vodom peel-off maske (tečni film koji se suši i zatim se ljušti sa kože kao papir).

maska za lice
unsplash.com

Šta treba da sadrži maska za dubinsko čišćenje lica?

Biraj sastojke koji će da izvuku višak sebuma, prljavštine, toksina, mrtvih ćelija kože i svega onog lošeg što tvoju kožu čini prljavom, a pore zapušenim.

Maske na bazi gline ili aktivnog uglja su najbolje za masnu ili kombinovanu kožu!

Ako je tvoja koža suva ili normalna, pokušaj da koristiš masku za dubinsko čišćenje lica koja manje isušuje kožu. Ona bi trebalo da bude obogaćena hidratantnim sastojcima, poput nekih prirodnih i esencijalnih ulja ili putera (bademovo ulje, maslinovo ulje, šea puter i dr.).

Naravno, na tržištu su dostupne mnoge maske za dubinsko čišćenje lica koje su na bazi hemikalija – ali one mogu jako da isuše tvoju kožu i mogu biti prilično agresivne. Zato uvek biraj prirodne sastojke.

ulje za lice
pexels.com

Kako da ti maska najbolje reši problem na licu?

Kada je u pitanju maska za dubinsko čišćenje lica – upotreba ne podrazumeva samo da je naneseš na svoje lice i ispereš posle određenog vremena. U redu, to je grubo rečeno – ali kako bi iskoristila njen maksimalni efekat – trebalo bi da slediš još neke korake.

  1. Čišćenje lica

Maska za dubinsko čišćenje lica se uvek nanosi na prethodno čisto lice, u smislu da se podrazumeva da ćeš se prvo umiti sredstvom za čišćenje lica.

2. Para

Nakon toga sledi parenje lica. Para otvara i dubinski čisti pore, jer u tom procesu se gubi mnogo nečistoća. Uz to se otvaraju pore – koje će kasnije maska za dubinsko čišćenje lica očistiti. 

3. Tonik

Nakon parenja lica, ne diraj lice rukama, jer su ti pore otvorene.

NIKAKO NE CEDI BUBULJICE!

Sledeći korak je tonik. Koristi tonike koji nisu na bazi alkohola.

4. Maska

Nanesi masku na lice prema priloženom uputstvu. Obično to izgleda ovako: treba da umasiraš masku u kožu, izbegavajući područje oko očiju. Ostavi masku da odstoji 10-15 minuta (ili već kako piše na uputstvu) kako bi delovala.

Nikada nemoj da čekaš da se maska previše osuši na tvom licu – odnosno, nemoj da prelaziš preporučeno vreme držanja maske na licu. To će otežati njeno skidanje i biće agresivno za kožu.

5. Hidriraj kožu

Budući da hidratantna krema hidrira kožu, pomaže tvom licu da izgleda zdravo, glatko i sveže. Zato odmah nakon uklanjanja maske sa lica, nanesi svoju hidratantnu kremu, naravno na osnovu svog tipa kože. Ako imaš masnu kožu, potraži gelove umesto kreme. Ako imaš suvu kožu, potraži kremu u kojoj se nalazi više ulja, predlaže onaportal

Leave a Reply