LJUBAV I SEX

NAIVNE ŽENE! Mitovi o varanju u koje verujemo!

Možete li da sprečite varanje? Radi li se kod afera samo o seksu? Ko vara i zašto? Da li smo mi krive ako nas partner prevari? STOP! Prekinite da verujete komšinici, predstavljamo vam mitove u koje ste nekada verovale, a ne bi trebalo!

pixabay.com

1. Varaju oni koji su kod kuće nesrećni

Mit u koji često poverujemo, ali to nije istina, bar ne u potpunosti. Bar tako nije kod muškaraca. Mnogi muškarci koji varaju, iako im je super sa ženama, u braku ili vezi… ipak ležu u krevet i sa nekom druom.

Jedno je istraživanje pokazalo da je 56% muškaraca koji varaju, imaju idilično stanje kod kuće. Ipak… tako misle žene!

2. Muškarci varaju češće nego žene

Žene, ne pravdajte se! Ovo itekako nije istina, i žene skaču sa cveta na cvet.

Zbog čega?

– Uglavnom zbog toga što žele nešto novo i drugačije. Varanje može biti i kazna, jer misle da ih partner ne ceni dovoljno, kao svoju ljubljenu ženu i mamu njegove dece, zato što joj partner ne posvećuje dovoljno vremena, ili zbog toga što su se međusobno udaljili.

Međutim, žene više peče savest, nego muškarce, ako je ovo neka uteha.

pixabay.com

3. Kod afera se radi samo o seksu

Često je to tako, ali ne uvek. U aferama pojedinci obično pokušavaju da iskuse ono što im nedostaje u vezama. A u svakoj vezi ima mnogo nedostataka. Pa ni savršeni partneri nisu sigurni od prevara, jer njihovim parterima to savršenstvo može dosaditi. Dakle, ne radi se samo o seksu. Oprezno!

4. Ako vas vara, tada vas ne ljubi

Ako vas partner vara, tada vas ne poštuje, nemojte da mešate babe i žabe! Ali to ni u kom slučaju ne znači da vas ne ljubi, nema seks savama ili vas ne voli. Naime, brojni ljudi mogu lako razlikovati ljubav od seksa, jedino se morate zapitati odgovara li vam ta definicija ljubavi i da li vam je dovoljna.

5. Aferu ste mogli da sprečite

Ne! Možete se truditi koliko hoćete i pokušavati da budete što bolji sa partnerom, ali prevaru nećete sprečiti, ako želi da vas prevari – prevariće vas. Sve što možete da uradite je da odete od tog ološa i nađete nekog ko će vas ceniti!

pixabay.com

6. Varanje je samo praktikovanje polnog odnosa

Voleli biste da u to verujete? – Ne budite jadni, to nije tačno. Snažna, prevara u kojoj su uključena osećanja (pa i bez seksa) je ozbiljnija i više može da povredi. Ali, on nije otišao “samo da se opusti” – to se tako ne radi!

7. Afere mogu da spasu vezu

U taj mit najviše veruju pojedinci koji varaju. Budalaština! Prevara uništava skroz na skroz partnerovo poverenje, a poverenje je temelj svake čvrste veze. Tek će izuzetno retki parovi uspeti da se vrate na mesto na kojem su bili pre prevare.

One Reply to “NAIVNE ŽENE! Mitovi o varanju u koje verujemo!

Leave a Reply