fashion week 2020
MODA

Modni događaji koji su obeležili 2020!

Iako 2020. godinu pamtimo po epidemiji, karantinu i ostalim, ne tako lepim događajima, modni svet su itekako krasila nezaboravna dešavanja, pa smo za vas spremili listu događaja koji su najviše privukli našu pažnju.

fashion week 2020
pexels.com

Haute couture shows

Ako smo nešto naučili ove godine, to je da koliko god teška situacija bila, šou se mora nastaviti. To smo mogli naučiti i po mnogim modnim događajima, kao i legendarnim The Haute Couture dešavanju, koji se održao onlajn. Preko malih ekrana, mogli smo da vidimo modele brendova Chanel, Alexander McQueen, Christian Dior i mnoge druge!

Swedish Fashion Association

I ovaj divan događaj, održao se 26. avgusta, nažalost, takođe virtuelno. Osim zanimljivih modela, mogli smo da gledamo i uživo intervjue sa urednicima magazina Vogue.

Dior’s enchanted forest

S obzirom na to da ni Dior nije uspeo da svoju novu kolekciju iznese „među ljude“, uradio je to na drugačiji način. Naime, ovaj 14-minutni film, plasiran je ove godine. U isto vreme je modna revija, ali i prava filmska umetnost.

Video vam ostavljamo ovde:

Jacquemus secret show

Dizajneri brenda Jacquemus, odlučili su da svoju kolekciju pokažu na drugačiji način. Odustali su od virtuelne revije i organizovali reviju na tajnoj lokaciji u Parizu.

Naravno, verujemo sa su sve mere bile ispoštovane, a na oficijalnom Instagram profilu brenda Jacquemus, odmah nakon revije, napisano je:

„Srećan sam što mogu da najavim i da vam pokažem našu novu kolekciju L’amour“

.

Balmain Tik Tok lajv strim

Brend Balmain svoju novu kolekciju pokazao je na društvenoj mreži Tik Tok preko lajv prenosa. Osim toga, uživo muzika je dopirnela ovom događaju i atmosferi, te možemo reći, da iako je održan onlajn, ostavio je veliki utisak.

Milano Fashion Week

Jedan od najznačajnijih modnih događaja Evrope, održao se ove godine u malo drugačijim uslovima. Karte nisu bile dostupne, a samo ljudi sa pozivnicom su mogli da prisustvuju ovom događaju. Iako ovaj Fashion week nije krasio veliki broj posetilaca, to ne znači da je bio manje upečatljiv!

novinar milana jovanovic

Autor: Milana Jovanović

Leave a Reply