MODA

MODNA SUJEVERJA: Šta odeća koju nosite govori o vama?

Bluze sa tačkicama, cipele, pa čak i tkanina imaju svoja značenja ako ste sujeverni. Pogledajte šta volite, i kako izgleda odeća koju najčešće nosite, pa saznajte nešto novo o sebi.

pixabay.com

Plava odeća

Neki smatraju da je plava srećna boja i privlači uspeh. Nebo je plave boje, pa nošenje odeće u toj boji simbolizuje pogled prema gore, odnosno pogled prema bezbrojnim mogućnostima. Takođe, poznato je i da mlada na dan venčanja treba da nosi nešto plavo za sreću.

Odeća naopako

Ako slučajno obučete komad odeće naopako, taj bi dan trebalo da vam bude srećan. Kada vam neko ukaže na to da ste pogrešno obukli majicu, samo se nasmešite, ali grešku ne ispravljajte ako želite da vas ceo dan prati sreća.

Isto važi i za čarape. Nenamerno obuvanje čarapa naopako smatra se srećom.

pixabay.com

Tačkice

Ovo je jedno od najstarijih sujeverja u vezi sa garderobom, a poznato je u različitim delovima sveta. Naime, smatra se da nošenje odeće sa tačkicama privlači bogatstvo. Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu.

Dugmad

Neparan broj dugmadi na odeći trebalo bi da vam donese posebnu sreću. Ipak, sumnjamo da ćete sada da brojite dugmad, ili da ćete zašiti dodatnu u slučaju da je broj paran. Zanimljivo je da davanje i primanje dugmadi simbolizuje dugotrajno prijateljstvo. Isto tako, ako pronađete dugme treba da ga uzmete i stavite u džep, jer je ono onda znak vaše sreće.

pixabay.com

Nošenje cipela

Kada se pertle na vašoj obući uporno odvezuju iako ste ih već nekoliko puta dobro zavezali, znači da bi trebalo da dobijete dobre vesti.

Stavljanje cipela na sto ili na krevet znači lošu sreću i možete da očekujete da ćete se uskoro posvađati s nekim. Prema sujeverju, ako vam partner pokloni par obuće, vaša zajednička budućnost postaje ZNAK PITANJA. Naime, to zapravo znači da vaš partner želi da odšetate iz veze.

Jednom u životu trebalo bi da donirate par cipela osobi kojoj je to potrebno. Prema jednoj staroj izreci, ako to ne učinite, u narednom životu hodaćete bosi, piše cafe.ba.

Leave a Reply