POZNATI

Miss Europe 2020 Ljubica Rajković zablistala na Srbija Fashion Week-u

Naša prelepa Ljubica Rajković, aktuelna miss Europe 2020, bila je specijalan gost na Srbija Fashion Week u Novom Sadu, a za njen savršen izgled pobrinula se Nataša Brasanac vlasnica Elite makeup škole šminkanja, koja je i oficijalni šminker za Miss Europe i Balkana.

Suzana Perić i Ljubica Rajković foto:Privatna arhiva

Ljubica se ovom prilikom družila sa modnom dizajnerkom Suzanom Perić, kao i modnom dizajnerkom Milicom Tričković , čijim kreacijama, kao i pogledima na modu, je oduševljena.

NOVOSAĐANKA NA TRONU EVROPE!

Ljubica se posebno zahvalila predsednici Serbia Fashion Week gospođi Svetlani Horvat, za koju kaže da je zaista oličenje i putokaz kako treba da izgleda jedna uspešna poslovna žena.

Nataša Brašanac i Ljubica Rajković foto: Privatna arhiva

“Velika čast je biti samo u prisustvu gospođe Svetlane, kao i razgovarati sa njom o dešavanjima u svetu mode”, rekla je Ljubica.

NAJLJEPŠA ŽENA EVROPE 2020

U završnici 14. izdanja Serbia Fashion Weeka, modni karavan preselio se na novu lokaciju, u Muzej Vojvodine, a svoje kreacije predstavili su Marija Šabić, Suzana Perić, Milica Tričković, Nemanja Pantelić, Jelena Malešević, MB Contur, Bratscher, Lanna Line Dresses, mlada Tara Katarina…

Ljubica Rajković i Milica Tričković foto:Privatna arhiva

Veče je počelo nastupom muzičkog kvarteta i otvaranjem izložbe na kojoj su domaći dizajneri prikazali po nekoliko modela. Neki od njih predstavili su se kreacijama koje su uradili za aprilsko izdanje nacionalne nedelje mode koje je trebalo da bude održano u aprilu, ali je zbog pandemije koronavirusa otkazano, drugi su predstavili i modele iz kolekcija koje tek nastaju, a koje će biti prikazane na oktobarskom Serbia Fashion Weeku.

Ljubica Rajković i Nataša Brašanac foto: Privatna arhiva

Na završnom panelu “Jun u oktobru” učestvovali su dizajneri Suzana Perić, Milica Tričković, Nemanja Pantelić, Jelena Malešević, Tara Katarina i predstavnici brendova MB Contur, Bratscher, Lanna Line Dresses…

Prelepa Ljubica osvaja svet

Oni su tražili odgovor na pitanje na koji način se srpska modna industrija prilagodila novonastaloj situaciji i kako bi trebalo nastaviti raditi u novoj modnoj normalnosti koja nas očekuje kada se pandemija završi. Govornici su imali različite stavove, ali su bili složni u oceni da kreativnost nije ugrožena, kao i da kvalitet i rad uvek moraju da daju rezultate, piše nova.rs.

Ljubica Rajković i predsednica Srbija Fashion Week Svetlana Horvat foto:Privatna arhiva

“Zaključak poslednjeg panela, koji je meni bio najdraži, jeste to da su naši dizajneri izdržali, da imaju dovoljno snage i volje da nastave dalje. Ono što je sada potrebno jeste da država pomogne svima koji rade u kreativoj industriji. To je mnoštvo ateljea od juga do severa Srbije, koji imaju izuzetno veliki potencijal. Neki od njih su učestvovali na večerašnjem panelu, govorili su o svojim iskustvima i problemima. Serbia Fashion Week će učiniti sve da oni i dalje putuju, da izlažu na inostranim nedeljama mode, da budu prisutni na online platformama… Međutim, da bi preživeli ova teška vremena u kojima se svi nalazimo, neophodna je pomoć države. Ukoliko opstanu i ne zatvore svoje ateljee, sigurna sam da će svi oni umeti posle svojoj zemlji to da vrate na pravi način”, poručila je Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Weeka.

Ukoliko to okolnosti nastale zbog pandemije dozvole, 15. izdanje naše nacionalne nedelje mode održaće se u oktobru, nakon čega će u novembru uslediti Serbia Fashion Week – China edition.

Leave a Reply