maya berovic i yaemina sminka
ŠMINKA

MAYA BEROVIĆ ILI YAEMINA: Čija šminka je bolja?

Nakon što su u isti dan lansirale svoje make-up kolekcije, i nagađanja da li su se dogovarale oko datuma, kao i spekulisanja da li ih je situacija sa pandemijom naterala da se okrenu beauty svetu, mi smo sačekali da prođe neki period kako bismo na tenane mogli da isprobamo proizvode i jedne i druge kolekcije.

maya berovic i yaemina sminka
foto:instagram.com

Već neki period i na sebi i na klijentima koristim proizvode iz obe kolekcije, tako da sam imala vremena da se dobro upoznam sa istim. Na svom Jutjub kanalu Shape of my Style snimila sam i recenzije, koje su više bile kao neki prvi utisci, ali sada je vreme za konkretno poređenje.

Promocija

Prvenstveno bih se osvrnula na izbor promocije, Emina je napravila pravu žurku, pozvala veliki broj medija i blogerki kako bi upriličila ceo događaj, dok se Maya opredelila na onlajn promociju putem svog sajta, preko kog se ujedno i poručuje šminka, i Jutjub kanala na kom ugošćava razne šminkere i blogere koji za gledaoce promovišu istu.

Prodajno mesto

Emina se odlučila za Lilly drogerije kao prodajno mesto svoje kolekcije.
Druga stvar vredna pomena je količina proizvoda, u kojoj Emina nesumnjivo prednjači, budući da njena kolekcija broji preko 50, dok se na Mayinoj listi našlo svega desetak proizvoda.

Pakovanje

Treća stavka bilo bi pakovanje, za koje su ih optuživali kako su malo zavirile kod inostranih kolega iz beauty sveta, te pokupile koju ideju i prenele ih na sopstvenu kolekciju. Nije na nama da sudimo, ali da ima sličnosti, ima.

Kvalitet šminke

Sviđa mi se…

Ono što, verujem, sve najviše zanima, jeste kvalitet samih proizvoda. Jako je nezgodno porediti ih doslovno, s obzirom na to da nemaju iz istih kategorija sve proizvode, ali ako se skoncentrišemo na one koji to jesu, možemo doći do zaključka da je, recimo maskara, dobra svaka za sebe, u zavisnosti od toga šta od maskare očekujete.

Mayina može biti više prilagodjena dnevnoj varijanti, jako lepo izvlači trepavice, samo nešto ređe (ne sudite na prvu, treba joj vremena da se „razradi“), dok je Eminina klasična večernja, kako joj i sama naziv kaže „All night long“ (samo ovu sam imala priliku da isprobam, postoji još jedna), i ono što sa njom može da se desi, jeste da zbog svoje težine hoće da ulepi trepavice dok je puno pakovanje, a kasnije hoće malo trepavice i da otpadaju prilikom skidanja šminke (obavezno dvofazna sredstva). Dakle izvlači ludački, ali to i košta.

Kad su u pitanju palete senki (definitivno najpopularnija kategorija), Emina je izbacila čak tri, dok je Maya nijanse u svojoj jedinici nazivala po svojim pesmama. Ovaj potez je po meni originalan, i generalno je celu kolekciju usmerila po svom šminkerskom ukusu.

Meni najdraža Call me Darling by Yaemina Beauty je opravdala moja očekivanja. Izuzetno mekana tekstura nude boja sa 4 mat i 5 šimer senki je izuzetno pogodna, kako za buduću mladu (čime je Emina i bila inspirisana), tako i za neki fin večernji izgled.

Moram priznati da me je Maya potpuno oduševila paletom, upravo iz razloga što sa njom može toliko toga! Da li ste za dnevnu laganu nude varijantu, ili za večernju, vrlo aktuelnih ljubičastih tonova, koje savršeno pristaju svim bojama očiju, od volje vam. Kod nje su se našle 3 mat, i čak 6 šimer senki. Savršena pigmentacija, lepa mogućnost blendanja i saradnja senki, kako međusobno, tako i sa senkama drugih proizvođača, upravo su dovoljni razlozi za njenu posebnost.

Ne sviđa mi se…

Za kraj, tu su i proizvodi kojim nisam oduševljena, kao recimo čuvena bela olovka po kojoj je Maya poznata, očekivala sam daleko postojaniju i masniju varijantu ovog proizvoda, a ne košta ni malo za takav propust, cena 900 rsd.

Emina je, ’pak, po mom ukusu, omanula u olovkama za obrve, koje su poprilično tvrde i ne tako dobre pigmentacije.

Sve detaljnije informacije o ostalim proizvodima možete videti na mom youtube kanalu, ostavljam vam direktne linkove ka videima.

YAEMINA BEAUTY

MAYA BEAUTY LINE

kolumna novinar aleksandra saska kovacevic

Autor: Aleksandra Saška Kovačević

Leave a Reply