laserska epilacija nogu
NEGA TELA

LASERSKA EPILACIJA – ODGOVORI NA SVA PITANJA

Istraživali smo, pitali profesionalce i uporedili sa iskustvom onih koji su radili lasersku epilaciju. Dali smo odgovore na najčešća pitanja o laserskoj epilaciji: Da li boli, kako se radi, ko ne sme da radi, koja je cena… i sve ostalo što vas je interesovalo. Pogledajte odgovore…

laserska epilacija nogu
freepic.com

Pre svega, laserska epilacija nije sve ono što saloni u Srbiji kažu da jeste! To je i jedan od najvećih problema s kojima se susrećemo. Postoji velika razlika između laserske i foto epilacije. Dok foto epilaciju mogu raditi svi koji su podučeni da barataju sa aparatom, lasersku epilaciju mogu raditi samo zdravstveni radnici!

Velika većina dama koja ode u izabrani salon, susreće se sa foto epilacijom, poznatijom kao IPL. Pogledajte u daljem tekstu koja je razlika i šta vama više odgovara…

Kako se laserom ukljanjaju dlake?

Trajna epilacija laserom funkcioniše na sledeći način: laser emituje svetlost određene talasne dužine, koja prepoznaje pigment dlake i deluje na dlaku tako što je termički oštećuje do korena, i tako dovodi do njenog uništenja, bez oštećenja okolnih tkiva i kože!

Jako je važno da znate da još uvek ne postoji laser koji će zauvek uništiti dlaku, ali će je dobar laser odgoditi na nekoliko godina.

Da li laserska epilacija boli?

Onaj ko vam kaže NE – laže! Verujem da niste očekivali ovaj odgovor, jer gde god da pogledate na internetu, svi hvale svoj „bezbolan“ laser. Istina je da se bol ne može ni uporediti sa bolom depilacije voskom ili epilatorom.

Bol zavisi od mesta na kom tretirate dlačice. Ukoliko ste izabrali manje osetljivo mesto, poput ruku, butina, stomaka – nećete osetiti apsolutno ništa, sem hladnog gela koji vam namažu pre samog dodirivanja aparata! Što je super, zar ne?

laserska epilacija lica nausnica
freepic.com

Takođe, danas se u većini centara koristi hlađenje koje dosta umanjuje peckanje koje prouzrokuje laser.

Međutim, jedna od najpopularnijih regija jeste intimna. Na preponama bol skoro i da ne postoji, dok se doblje, na intimnoj regiji oseća lasersko peckanje koje može biti itekako intenzivnije, zavisi od vašeg praga bola. Međutim, ukoliko ste nekada radili depilaciju cele intime, nemate čega da se plašite, ipak mnogo manje peče.

REDOVNO DEPILIRATE BIKINI ZONU? Oprez – preti vam ova bolest

Kada se vide prvi rezultati?

Već tokom jednog tretmana laserske epilacije uništava se od oko 20% do 30% dlačica.

Tokom narednih nekoliko nedelja videćete da su dlačice koje se pojavljuju nežnije i da ih ima manje! Laser uništava dlačice koje su u fazi rasta, zbog toga je važno da se radi nekoliko tretmana – najčešće 6-8.

Koliko traje tretman jedne regije?

Naravno, zavisi od površine regije koja se tretira. Na primer, za pazuh je dovoljno svega 5 minuta, dok za cele noge oko pola sata. Ništa što se ne može izdržati.

Da li je laserska epilacija bezbedna?

Ova procedura je bezbedna ukoliko je radi obučen lekar specijalista! Sve u svemu, laser je taj koji deluje isključivo na dlaku, pa ne morate da brinete da će oštetiti kožu okolo.

Laserski snop tokom tretmana prodire samo nekoliko milimetara u kožu, pa ne ugrožava žlezde koje se nalaze znatno dublje.

Cene i sva ostala pitanja o laserskoj epilaciji pogledajte na sledećoj strani

Leave a Reply