drustvene mreze instagram
MENTALNO ZDRAVLJE

Koliko društvene mreže utiču na odevanje mladih?

Koliko društvene mreže utiču na odevanje mladih? – Mnogo, složićete se sa mnom? Složićete se da živimo u vremenu, gde se sve okreće oko društvenih mreža i posvećenosti njima? Instagram je mreža koja nam plasira sadržaj koji je najčešće tražen na našem profilu, dakle, kao devojka potvrdiću da su to odevne kombinacije. Ni od čega pokušavamo da napravimo magiju na nama.

drustvene mreze instagram
Foto: freepic.com

Nažalost, ne bih da srušim snove mnogim devojčicama/devojkama, ali Instagram je napravljen da okačimo određene stvari na njega koje želimo da podelimo, kako bi izgledalo da takav život živimo. Socijalne mreže kako utiču na naše fizičke promene, tako utiču i na samu psihu. Želimo da izgledamo kao svaka prosečna devojka sa Instagrama, da smo uvek izložene jakoj šminci, odevnim kombinacijama u kojima nam, morate priznati, nije uvek najudobnije, da nam se svaka fotografija uklapa u izgled profila.

Ali, moje ključno pitanje je „Zašto dozvoljavamo virtuelnom životu da nas uzme pod svoje?“

Svesni smo činjenice da instagram nije život, da takav život apsolutno ne postoji, ali dozvoljavamo sebi da utiče na nas i da nas menja, zbog čega?

Pročitajte i Kako stilizovati TRENERKU?!

Budite ono što jeste, zračite time. Pokažite svetu čime raspolažete svojom pričom, ne potcenjujte sebe i vaše mogućnosti. Živite život van socijalnih mreža, dozvolite ljudima da vide onoliko koliko je to neophodno.
Vaše tajne su u vašim rečima, u vašem osmehu.

Ne brinite se, nije ništa savršeno kao na internetu ne živite u zabludi. Drage devojke potrudite se da budete jedinstvene, šarmantne i pametne u svom životnom putu. Bez obzira u kom vremenu živele, pored harizme i prirodne lepote čast i obraz nikada ne izlaze iz mode. Neka se vaša tajna krije u vama, daleko od očiju javnosti.

novinar ana kanlic

Pročitajte i 5 ZAPOVESTI POZNATIH: Citati o modi!

Leave a Reply