keto dijeta
RECEPTI

KETO DIJETA – sve što treba da znate!

Ako si i ti jedna od nas koja je guglala ‘keto dijeta’, pa nailazila na svetski poznate dame koje se kunu u ovaj zdrav način ishrane, vreme je da napokon saznaš o čemu se tu stvarno radi.

keto dijeta
pixabay.com

Šta je keto dijeta?

Plan keto dijete u osnovi predstavlja izbacivanje čitave grupe hrane – ugljenih hidrata – za koju mi (i gotovo svaki nutricionista) nikada ne bismo zagovarali bez stručnih konsultacija.

Svako ko razmišlja da se drži keto dijete prvo MORA da se konsultuje sa lekarom ili nutricionistom.

zdrava hrana
pixabay.com

Dobre strane keto dijete

Kada jedete ugljene hidrate, oni se razlažu na glukozu, koju vaše telo i mozak koriste kao primarni izvor energije! Znači, ugljeni hidrati su dobri, a u ovoj dijeti je dozvoljeno vrlo malo.

Standardna keto dijeta je klasična i najistraženija verzija dijete i obično sadrži 5% ugljenih hidrata, 20% proteina i 75% masti.

Što znači? Pomislite na najviše 35g ugljenih hidrata dnevno (u poređenju sa preporučenih 260g) – to je ekvivalent jednoj malo banani, odnosno dve kriške hleba – za ceo dan.

Isprobajte dva moćna napitka za skidanje masnih naslaga sa kritičnih zona

Prema američkim istraživanjima, mogli biste da očekujete da ćete izgubiti 2,2 puta više kilograma na keto dijeti od ljudi koji slede kalorijski ograničenu dijetu sa malo masti.

Pored dobre dijete, keto je super za pročišćavanje kože. Lepo i čisto lice vam ne gine!

Keto ima loše strane – pogledaj na sledećoj strani koje su jako loše strane keto dijete

Leave a Reply