STREET STYLE

Kako stilizovati: MANTIL?!

„Trench mantili” su zaista pravi hit za hladne prolećne dane, a evo kako ih možete kombinovati na 3 različita načina. Ispratite naše ovonedeljne savete za kombinovanje i zablistajte bilo kada i bilo gde po uzoru na svetske ali i trendesterke sa naših prostora.

Unsplash.com

Ova vrsta mantila tradicionalno od prirodnih materijala kao što je pamuk, sprecifičnog kroja, dužine u rasponu od tačno iznad kolena, do tačno iznad članka u prepoznatljivoj bež boji prvobitno je služio kao odevni predmet vojnih oficira. Iako je kreiran dosta pre rata, prilagodjen je za upotrebu u rovovima Prvog svetskog rata, pa otuda i potiče njegovo ime (eng: trench – rov).
Medjutim, ovaj komad su tokom vremena zavolele i dame, pa je njegov povratak na velika vrata, dočekan raširenih ruku, ovog proleća

Klasika za sve prilike

Standardni, dobro poznat izgled ovog mantila, svakako je zastupljen ove sezone i može se kombinovati u svim prilikama. Nemačka blogerka i influenserka Leoni, u svojoj kombinaciji potpuno oporvaga parolu „manje je više“ i zadaje zadatak za kombinovanje mantila i modnih dodataka, za glamurozan izgled.

Činjenica je da je ovaj klasičan kroj toliko univerzalan i nosiv, a na vama je da ga stilizujete u skladu sa prilikom. Za svakodnevnu, kežual kombinaciju koja odiše jednostavnošću, može vam poslužiti primer Tamare Kalinić, dok za sportsku, trendi varijantu preporučujemo kombinaciju nemačke influenserke Ksenije, koja u trenerci sa manitlom pruža sliku jedne od definitivno najpopularnijh kombinacija sezone

Miks prolećnih trendova

Dobro poznat kroj trench mantila u kombinaciji sa prolećnim trendovima može podići svaku kombinaciju na viši nivo. Pravi primer za to dala je jutjuberka i influenserka Ena Luna, koja je idući u korak sa enimal print trendom, stilizovala Monin mantil od zmijske kože na vrlo elegantan i šik način.

Dunja Jovanić, takođe jutjuberka i influenserka, odlučila se za mantil od satena u kombinaciji sa sportskim patikama i tako spojila nespojivo, pa njen autfit odiše sportskom elegancijom. Autfit holandske influenserke Isajie, pravi je miks prolećnih trendova, od mantila radjenog u patchwork trendu, do šeširića, za pravi maladački look.

Must have sezone – lakovani mantil

Lakovani mantili su postali pravi hit ove sezone, a kao zamenu možete iskoristiti i one od materijala kao što je lateks ili koža sa prirodnim sjajem i tako ispratiti svetske trendseterke. Upravo to to čini poznata pevačica Senida koja je odabrala ovakav mantil za jedno snimanje.

Bilionerka Kajli Džener i jedna od najpolarnijih influenserki sveta, italijanka Kjara Feranji oboževaju lakovane mantile što se može videti i na njihovim profilima. Ležerni, ali šik autfiti ovih mladih mama pravi su primer za kombinovanje trenda mini torbi ili modernih nijansi kao što je roza. Iako ovi autfiti prosto vrište: „puno novca“, ne dajte da vas to obeshrabri, budite maštovite, kreativne i pre svega budite ono što jeste dok sklapate svoje autfite.

Naposletku, neka vas sivi dani ne primoravaju da ostanete kod kuće, iskoristite ovaj tekst kao inspiraciju za kombinovanje, pa veselo i sa stilom zakoračite u svaki svež prolećni dan.

modni novinar smiljana vaskovic
Privatna arhiva

Leave a Reply