STREET STYLE

Kako kombinovati farmerke ovog proleća?!

Teksas nikad ne izlazi iz mode i daje brojne opcije za kombinovanje. Must-have ove sezone je komad džinsa koji se može kombinovati uz urbane ili kežual varijante. 

Kad govorimo o džinsu prva asocijacija su farmerke koje se tradicionalno prave od denima, mada danas ih viđamo sa dodacima drugih materijala kao što su pamuk, elastin, somot, itd. Od vremena nastanka su se koristile kao radno odelo, a kasnije ’50-ih godina su postale popularne prvo među mladima dok danas i naše bake često nose neki odevni predmet skrojen od džinsa. Prvo smo ih nosili u plavoj boji, a poslednjih decenija teksas možemo pronaći gotovo u svim bojama. Džins se uklapa uz svaki stil, može biti odličan izbor kako za dnevnu tako i za večernju kombimaciju.

PRIMERI KOMBINOVANJA DŽINSA UZ OMILJENI PAR OBUĆE

1. Iscepani džins može da izgleda  prilično elegantno. Odličan je kada želite da malo istaknete svoje članke ili stavite naglasak na omiljeni par cipela.

2.Obojeni džins je trenutno u trendu. Prihvatite aktuelni trend i nabavite par farmerki u svojoj omiljenoj boji. Raznih je krojeva ,lak za kobinovanje uz obuću.

3. Ako svoje uske farmerke uvučete u čizme bićete totalno šik! Ravne čizmice od kože izgledaju sjajno u toku dana, dok su kožne čizme sa štiklom bolja varijanta za noćni izlazak.

4. Par zvoncara su vaša ulaznica za moderan stil inspirisan 70-im godinama. Idealan su tandem visokih potpetica.

5. Dupli džins je dugo bio veliko NE, ali u poslednje vreme zakoni mode su sve fleksibilniji kad je ovaj stil u pitanju. Ključ je u biranju komada džinsa koji su u međusobnom kontrastu. Dozvoljeno je eksperimentisati pri odabiru obuce uz ovu modnu kombinaciju. 

snežana zindović novinar diva
Privatna arhiva


Leave a Reply