kako lečiti akne
NEGA LICA

KAKO IZLEČITI AKNE: Problemi sa licem – znak nesigurnosti!

Akne, mitiseri, ožiljci od akni, crvenila, najčešći su znakovi da sa našim licem nije nešto u redu. Koliko zapravo naš način života utiče na izgled naše kože i kako izlečiti akne?

kako lečiti akne
pexels.com

Počevši od ishrane, s obzirom da živimo u urbanoj sredini, brza hrana nam je svakodnevnica, pa tako unosimo kalorije i hranu koja je poprilično nezdrava. Složićete se sa mnom da svi imamo cheat day kada unosemo dosta namirnica koje nam se najpre odraze na licu, pa potom na našem telu? Kako izlečiti akne, ožiljke, mitisere i druge probleme na koži?

Nažalost, nezdrava ishrana je najčešći faktor koji nam lice dovodi u pitanje. Skloni smo da jedemo previše slaniša, slatkiša, da unosimo znatno manje tečnosti kada smo u pokretu, da jedemo „s nogu“, što nam se taloži i odlazi gde ne bi trebalo.

Efikasni trikovi za negu lica prilagođeni svačijem budžetu!

Svaka devojka u nekom periodu života, prođe kroz agoniju problematičnog lica. Borimo se protiv toga mnoštvom proizvoda, odlazak kod kozmetičara, odlazak dermatologu, ali vama i dalje problemi ostaju, zašto pitate se?

ciscenje lica kod kuce
pexels.com

Saveti koje slušamo od drugih devojaka ne moraju uvek da budu nama od koristi, zbog čega? Nijedna koža nije istog tipa, nijedna koža ne može isto da se tretira. Prvenstveno, kombinovana, masna i suva koža, po svom sastavu ne mogu da imaju istu negu i proceduru za lečenje.

Najbolje je sam rešiti problem sa licem, odlaskom kod proverenog dermatologa, koji će Vam u skladu sa vašim tipom kože prepisati željenu terapiju.

ŠTA JE SALICILNA KISELINA, i zašto je savršena za tvoje lice?!

Ali, stručna pomoć nije jedino rešenje.

Odreknite se loših navika, počnite da unosite što više voća, povrća i zdravijih namirnica. Krenite sa treningom, trčanjem, šetnjom tokom jutarjih časova. Najbitnija stvar je da vodite računa o ličnoj higijeni da imate svoj peškir, obavezno čišćenje lica pre spavanja, podloga za šminku. Jednom u dva meseca da odete na dubinsko čišćenje lice, kako bi vam lice uvek izgledalo čišto,sjajno i negovano.

Leave a Reply