MEDICINA

Kako izgleda pregled kod ginekologa?

Pregled kod ginekologa apsolutno je obavezan za svaku žensku osobu. Pogledajte kako izgleda ceo pregled do najsitnijih detalja. Minimum jednom godišnje treba izdvojiti dan za ginekologa.

pixabay.com

Kada se ide kod ginekologa?

Ukoliko vas nešto boli, osećate nelagodu ili imate neki drugi problem, kod ginekologa idite odmah. Ali, ukoliko vas ne muči nikakav hitan problem, najbolje je da odite nekoliko dana nakon što vam prođe menstruacija.

Obratite pažnju da 24 sata pre odlaska nemate seksualni odnos, a kada se budete tuširali pre pregleda, koristite blage sapune i nemojte stavljati kreme i druga sredstva za negu u blizini genitalne oblasti, jer mogu uticati na rezultate testova.

Stvari koje ne smete da prećutite ginekologu!

Odgovorite iskreno na pitanja

Pre nego što krenete kod ginekologa, podsetite se kada ste dobili poslednju menstruaciju, pogledajte u kalendar – ginekolog će želeti da zna koji vam je dan ciklusa.

Ukoliko ste prvi put kod određenog ginekologa (znači, ne poznaje vas od ranije, najverovatnije da će vas pitati neka pitanja. Na primer: sa koliko godina ste prvi put dobili menstruaciju, da li ste nekada bili trudni ili rađali, da li ste imali neke ozbiljnije bolesti, da li je u vašoj porodici neko imao kancer, da li ste na nekoj terapiji…

Kako u detalje izgleda ginekološki pregled, pogledajte na sledećoj strani…

Leave a Reply