guste trepavice
LEPOTA

KAKO ISTAĆI PRIRODNE TREPAVICE? Saveti profesionalnog šminkera

“U Milice duge trepavice” 🙂 Čak se i u pesmama opevala važnost fino istaknutih trepavica, a danas se gotovo ne može ni ona minimalna šminka zamisliti bez upravo ovog koraka, pa evo nekih saveta i caka pri isticanju istih.

guste trepavice
pexels.com

Pogledajte kako istaći prirodne trepavice…

Tip četkice

Mnoge žene imaju problem sa umazivanjem kapka. Pored same tehnike, potrebno je odabrati odgovarajuću veličinu i oblik četkice maskare spram oblika kapka.

najbolja jeftina maskara essence
essence.com

Sitnom oku svakako odgovara neka uža četkica koja će mu lakše prići-ja inace i volim takve, jer smatram da bolje izvlače dužinu. Moja omiljena tog tipa, a čak iz drogerijskog ranga, koju godinama koristim, jeste Volume Stylist od Essence-a.

najbolja maskara iz sephore
sephora.com

Kada je reč o high end šminki, definitivno je to Better than sex od Too Faced-a.

Budite na oprezu

Kada je u pitanju uvijač kojim žene suviše često pribegavaju. Po mom mišljenju, on je tek za poneku priliku, a ne za korišćenje na svakodnevnom nivou, jer pospešuje opadanje trepavica.

uvijač za trepavice cena
shop.lilly.rs

Kako istaći prirodne trepavice? Ukoliko baš imate spuštene trepavice, onda gledajte da ga prirodno zagrejete pre korišćenja (npr par puta dunete u njega). Još jedna bitna stvar kada je on u pitanju, na koju su mi skrenule pažnju klijentkinje kojima se dešavalo, jeste da ona zaštitna guma koja se nalazi na samom vrhu, i često sa uvijačem može da se dobije u rezervnoj varijanti, hoće da ispadne, a da to i ne primetimo. Tako nam uvijač u stvari dobija funkciju makaza, što složićete se, nijedna od nas ne želi!

Mali trik za volumen

Svojevremeno su postojali bazni proizvodi koji liče na bebi puder i koriste se u pripremnom koraku, pre samog nanošenja maskare. Pa zašto onda ne bismo upravo to i iskoristili u cilju izdužavanja trepavica?

Npr. možete u neku omanju posudu sipati bebi puder, dok ćete sačuvati i oprati četkicu stare maskare i aplikovati ga njom pre samog nanošenja maskare.

Kako istaći prirodne trepavice -Nanošenje maskare

Dosta žena greši napumpavajući vazduh prilikom otvaranja maskare, na taj način proizvod se samo suši. Ukoliko je nova, to i ima smisla prilikom prva dva korišćenja, budući da maskara bolje “radi” kad se malo osuši, ali nakon toga zaboravite na taj postupak. 

Najbolji efekat izduženih trepavica možete postići na cik-cak način, odnosno da krenete od samog korena u kom cete napraviti par poteza levo-desno, a zatim izvući trepavicu.

Za volumenski efekat (koji ja lično preferiram), najbolje je prvo ovlaš proći sa gornje strane trepavica, a zatim od dole regularno izvući iste.

Ukoliko su vam donje trepavice prirodno preduge, poželino je izbeći mazanje istih, kako se proizvod ne bi preslikavao na korektor.

I za kraj, skidanje maskare

Preporučujem obavezno dvofaznim sredstvom, koje će savršeno otopiti sve tragove šminke, i sa minimalnim oštećenjem naših trepavica.

loreal za skidanje šminke
shop.lilly.rs

Imam lepo iskustvo sa Lorealovim Gentle Eyes and Lips Remover.

Obavezno pročitajte i MAYA BEROVIĆ ILI YAEMINA: Čija šminka je bolja?

kolumna novinar aleksandra saska kovacevic
privatna arhiva

Autor: Aleksandra Saška Kovačević

Leave a Reply