NEGA KOSE

Kako da vam masna kosa napokon izgleda čisto

Masna kosa je problem mnogih žena. Rešenje nije svakodnevno pranje kose, jer koliko god češto da je perete dešava se da ne izgleda čisto, zar ne? Uštedite sebi vreme i energiju.

masna kosa
pixabay.com

Bebi puder ili kakao – Odličan način da zamaskirate izgled masne kose. Samo ga pospite i utrljajte u koren. Na taj način će nestati sav višak masnoće. Bebi puder se preporučuje devojkama sa svetlom kosom, dok se onima sa tamnijom savetuje kakao.

Sirće – Razređeno sa vodom pomaže smanjenju masnoće kose, zahvaljujući taninskoj kiselini koju sadrži. Sve što je potrebno je da ovom tečnošću isperete kosu. Umesto sirćeta možete koristiti i sok od limuna ili čaj.

5 trikova da ti kosa izgleda gušće – bez odlaska frizeru!

Farbanje – Koliko neki smatraju da je štetna, farba ima i pozitivna dejstva na kosu. Reč je o hemikaliji koja podiže kosu od temena, čime otežava put masnoći. Efikasnost ovog saveta potvrdili su poznati svetski frizeri.Foto: Profimedia

pixabay.com

Ovsena kaša – Odličan je tretman za masnu kosu, jer upija masnoću iz korena. Takođe pomaže u borbi protiv peruti i smanjenju svraba, pa se tako preporučuje, kao najbolje rešenje, maska od ovsene kaše. Ako nemate dovoljno vremena, možete koristiti i suvu kašu, tako što ćete je posuti po kosi i iščetkati.

Lokne – Talasi sprečavaju masnoću da se širi. Dok je kosa ravna ne postoji ništa što bi zaustavilo prirodna ulja da klize niz dlaku. Zahvaljujući loknama nećete kosu morati da perete toliko često kao dok je ravna.

Opada vam kosa? Evo gde grešite

Nana – Birajte proizvode od ove biljke, jer imaju odlična dejstva, pa se odlučujte za regeneratore i šampone koji sadrže ekstrat nane.

Isprobajte! Vaša kosa će izgledati čisto, manje će se mastiti, a problem ćete rešiti brzo i efikasno.

Leave a Reply