LEPOTA

Kako da uklonite MASNI SJAJ sa T zone

Na fotografijama često u prvom planu bude sjaj koji se nalazi na vašem čelu, nosu i bradi? To zna da vas iznervira, jer ne možete da saznate šta je uzrok? Raznorazni tretmani i proizvodi ne mogu da pomognu, ali mogu da pogoršaju situaciju. Preporučujemo vam da koristite prirodne proizvode i da redovno umivate lice, evo kako mi to radimo.

pixabay.com

Prvi korak u rešavanju masnog sloja sa T zone je temeljno čišćenje lica svakog jutra i večeri. Odaberite tonik sa blagim sadržajem i niskim PH vrednostima. Redovnim korišćenjem uklonićete masnoću sa lica, bez oštećenja zaštitnog sloja. Suprotan efekat ćete postići ukoliko koristite raznorazne sapune i jaka kozmetička sredstva. Dva puta nedeljno napravite piling sa šećerom i uklonite nečistoću i mrtve ćelije sa kože.

Malo piva – i nema više bora?!

Drugi korak rezervisan je za maske za lice od zelene gline ili krastavca. Krastavac isecite na kolutove i držite na licu 20 minuta. Na taj način ćete hidrirati kožu i učiniti je svežom. Ukoliko želite da napravite kompaktniju masku koju možete da razmažete po licu, izmiksujte zobenu kašu, jogurt i parče krastavca. Držite na očišćenom licu pola sata i isperite hladnom vodom. Ova maska će najviše pomoći oko predela brade.

Kako da odabereš pravo sredstvo za skidanje šminke

Treći korak – nežno šminkanje! Birajte pudere koji nisu teški i kompaktni. Nema potrebe da potežete za skupocenim profesionalnim puderima koji se stavljaju na lica poznatih ličnosti kada se rade muzički spotovi ili reklamne kampanje. Pored toga što izazivaju crvenilo i bubuljice, utiču nepovoljno na T zonu lica. Najbolje rešenje je da koristite organske proizvode za lice sa prirodnim AHA kiselinama i vitaminima A i E.

ZASLUŽILA SI: Originalan recept za čuvenu kupku od mleka!

Leave a Reply