ZANIMLJIVOSTI

Kako da održite skladan odnos sa partnerom u toku izolacije?

Pandemija koronavirusa ne jenjava, a mnogi su poslednjih nekoliko nedelja prisiljeni da borave u samoizolaciji sami ili sa svojom porodicom. Profesionalci za međuljudske odnose predložili su nekoliko saveta kako što bolje iskoristiti vreme koje provodite sa svojim partnerom u kući.

unsplash.com

Terapeut Otman odlučio je da komentariše na ovu temu, pa je objasnio kako boravak u karantinu ne mora biti nužno loša stvar za parove, iako je već zabeleženo nekoliko stotina razvoda u Kini zbog svađa i loših situacija kroz koje su parovi prolazili u samoizolaciji.

„Sve zavisi od kvaliteta veze. Neki inače ne provode mnogo vremena zajedno jer jedno ili oboje često rade, pa se ti parovi trude kvalitetno da provedu zajedničko vreme u karantinu. Međutim, ima i onih čija veza nije dovoljno čvrsta i generalno nailaze na veliki broj prepreka i problema, pa ih i sama pomisao na zajedničko vreme u karantinu brine“, objasnio je Otman.

Dodaje kako bi u lošim vezama i brakovima karantin mogao samo pogoršati situaciju i izazvati više svađa između parova.

Ako radite od kuće, odlučite ko će raditi iz kojeg dela stana ili kuće. Pored togga, važno je da se opuštate zajedno. Znači: posao odvojen, zadovoljstvo zajedno.

Slušajte muziku, slikajte, čitajte knjige ili zajedno gledajte filmove i serije.

„Važno je da imate nekoliko zajedničkih aktivnosti“, ističe terapeut, dodavši zatim: „Ali je isto tako važno i da se s vremena na vreme razdvojite. Kada ste odvojeni, dajte vašem partneru vreme i prostor da se bavi sopstvenim aktivnostima i hobijima“, dodaje.

Leave a Reply