MODA

Kako da odaberete naočare za sunce prema vašem OBLIKU LICA

Leto je definitivno zakucalo na vrata, a većina nas jedva čeka napolje. Ne smemo da zaboravimo na negu kože, pogotovu kada smo van kuće. Kremica sa SPF-om je obavezna, ali, pored toga, važno je zaštititi i najosetljiviji deo na licu – predeo oko očiju. Zato smo u potrazi za modenim naočarima za sunce koje će super da stoje našem obliku lica.

pixabay.com

Prva stvar – prekinite da isprobavate sve naočare koje vam padnu pod ruku. Druga stvar – ako nekoj poznatoj ličnosti, ili prijateljici super stoji jedan model naočara, ne znači da će i vama tako stajati.

Pre nego što odredimo oblik rama za vaše lice, svi treba da se pridržavamo osnovnih pravila:

  • Birajte oblik rama u kontrastu sa oblikom vašeg lica (za okruglo lice su najbolje četvrtaste naočare). Jako je važna veličina naočara (da ne biste izgledale smešno) – veličina se određuje tako što sa strane ram naočara ne sme da prelazi ivicu vašeg lica, takođe, nemojte uzimati ni uže od linije kraja lica. Naravno, igrajte se i probajte ramom da istaknete najlepše delove na vašem licu.

Četvrtast oblik lica

pixabay.com

Pronađite ramove koji će ublažiti oštre konture četvrtastog lica. To su uglavnom one sa zaobljenim ili sasvim okruglim ramovima. Čuvene “lenonke” su napravljene za vas, a sada ima toliko modernih varijanti. Gledajte da naočare za sunce budu nežne, nežnih boja i dezena kako biste ublažile oštre crte lica. Nikako ne uzimajte naočare sa izraženim kockastim stranicama!

OTISAK NA NOSU, PODOČNJACI, UMRLJANA STAKLA? Trikovi za savršenu šminku ispod naočara

Okrugli oblik lica

pixabay.com

Kao i kada birate frizuru, najbolje bi bilo da se odlučite za okvire koji vizelno izdužuju lice. Najlepše će vam stajati četvrtast oblik rama, odnosno pravougaonog oblika. Čuvene “kockaste zunzare” su super za vas! Slobodno birajte široke okvire – super će vam pristajati. Uz ovakav par naočara, vaše lice će izgledati tanje i izduženije.

Možete odabrati i okvire kojima je naglašen samo gornji deo rama. Samo, molim vas, izbegavajte okrugle naočare, da ne biste izgledale još punije u licu.

Možda se vaš oblik lica nalazi na sledećoj strani…

Leave a Reply