kićenje jelke
PORODICA

KAKO BITI SREĆAN? Evo šta nas je naučila 2020. godina

Sve nas je nečemu naučila ova ne tako lepa godina. Između ostalog, dosta nas se povuklo u sebe, i počelo da se pita – DA LI SAM JA SREĆAN? Pogledajte tekst jedne predivne mlade žene koja nas je sprovela kroz 2020. godinu i pokazala – kako biti srećan!

kićenje jelke
pixabay.com

Život u ovih par meseci ove uskoro stare godine se ne može baš najlepše opisati. Objektivno smo svi doživeli kolaps, zdravstveno, emocionalno, psihički, poslovno… Ali subjektivno svako je izvukao važne bitne lekcije, mnogi su napravili svoje biznise u sred oluje, učvrstili temelje, u izolaciji radili na sebi… Dobili prinove.

Znate, nove godine, idu i idu.. Bez obzira bio rat ili mir. Da li ste spremni ili ne.. Vreme ne stoji samo zato što vi imate problem sa njim.

Odgovorite mi na pitanja:

Šta ste lepo doživeli ove godine? Da li ste se zaljubili, da li ste ipak radili iako se mnoge firme zatvaraju? Da li voliš svoj posao? Da li si srećan?

– Pa jesi.. Kako nisi.. Imaš taj jedan razlog sigurno koji te drži sada. Zato, uhvati se za to što voliš, radi, pevaj, otvori školu nečega što najbolje radiš, iskoristi Instagram, komšije, neka se čuje…

Uspi, u svemu. Budi prvi, a nema jačeg vetra u leđa od toga čemu nas je ova godina naučila, vreme ne stoji zbog nas. Nemamo ga. Živi kao kralj taj jedan dan. Budi zvezda i tako se ponašaj.

Pravi heroji čuvaju sebe da bi sačuvali druge

Afirmacije su sve što živimo i u šta verujemo. Napisala sam jednom davno: “Život je iznenadjenje, ako nisi hrabar.. Nema iznenadjenja!”

Živi sreću, onu bezrazložnu i ne troši se na gluposti. Sreća je doživljaj, sa 3D naočarima, zavaljenim sedištima, i gasom do daske!

Karte imamo svi… Iskoristi tu koju si zgužvao još davno razočarajući se u svet koji te je slomio. Baš tu u levom džepu sakoa… Iskoristi je, još imaš vremena. 

Leave a Reply