ciscenje kuce
PORODICA

IZNENADNI GOSTI? Kako brzo očistiti ceo stan

Da se ne lažemo, sve nas nekada mrzi da sredimo stan, a kada je u pitanju gost koji dolazi na brzaka, a mi nismo spremni, ume biti neprijatno. Stiže mali plan koji ćete čuvati za takve SOS dane.

ciscenje kuce
pexels.com
Počnite da čistite odozgo nadole.

Pre svega treba baciti polomljene delove, igračaka i predmeta, i ostalo. I uvek čistite od pozadi ka napred.

Jasno je, ne želimo da nam sredstvo za ribanje stakla padne na tek oriban pod. Ukoliko čistite sobu po sobu, preporučuje se sredstvo za čišćenje za različite materijale ili univerzalno sredstvo sa kojim ćete očistiti komode, i predmete, ali i kožan krevet ujedno ako sredstvo odgovara. Takodje i radne površine.

Kako uštedeti više novca nego što smo planirali?

Druga mogućnost je da se prvo očiste pločice, zatim sva stakla, pa na kraju podovi.

Za to je potreban dobar pregled i motivacija.Što se više zabavljate to ćete više uživati. Neka svi rade u kući po nešto.

sprej za stakla
pexels.com

Deca uživaju u čišćenju i ne doživljavaju to kao stres. Pojačajte muziku, zapalite mirišljave štapiće, sveće.. Stavite u aparat za čišćenje malo mirišljavih kapi i eto užitka. Pustite praznične pesme i popite šoljicu čaja za energiju u pauzi.

Motivaciju će pokrenuti i dobar pribor za čišćenje sa dvostrukim funkcijama, kao čistač koji odmah rasprskava sredstvo za čišćenje kao što su npr. vlažne maramice za čišćenje podova (preporuka Frosch Fresh, Denkmit ali retko se nalazi, osim na pumpama ili boljim parfimerijama) .

KAKO BITI SREĆAN? Evo šta nas je naučila 2020. godina

Sa tepiha i nameštaja skidajte prašinu i fleke penom za čišćenje tepiha i mebla. Ako se pojave neprijatni mirisi nabavite mirisne štapiće Proffisimo koji su najbolji sa mirisom jabuke i cimeta, ja ih koristim non-stop… Poslednji glanc isto može biti lak.

metla za ciscenje
pexels.com

Ako se gosti najave tek tako, uvek morate imati keca u rukavu i dobre preparate. Krpu zamenite usisivačem (paučina i prašina koja malo više napada).

Za staklo koristite vlažne maramice pa tek onda mikrofiber krpe, mikrofiber je najbolji za površine iznad tv komode ili za police.

Sredstvo za čišćenje kuhinje (Frosch Soda) uklanja mast i naslage odmah, ali i širi prijatan zimski miris pomorandži i mandarina!!

Pravi heroji čuvaju sebe da bi sačuvali druge

Ako nećete da gostima ide dim od štapića budite mudri i svežu nanu ili ruzmarin stavite u vazu sa cvećem na sto.. Tako će mirisati, a dima nema.

Sada je vreme za jednu dobru kupkicu pre nego što gosti pokucaju na vrata, čišćenje je bilo nikad lakše! 

Leave a Reply