LJUBAV I SEX

ISPOVESTI: Ne želim da imam seks i sada sam mnogo srećnija

Sreća ne podrazumeva uvek divlji i aktivan seksualni život. Mada je seks iznimno važan za veze, postoje ljudi koji kažu da imaju druge prioritete. Odbacuju teze da je uzrok tome nizak libido ili neki poremećaj, tvrde da je to nešto puno važnije, razlozi koji im život bez seksa čine ispunjenijim.

pixabay.com

Stefani Rivers, Lakita Lask i Sara Rodžers su za “Reader's Digest” ispričale svoje neobično iskustvo. Četrdesetdevetogodišnja Stefani poslednji put je seks imala 2014. i od tada nije bila intimna.

“Tada sam bila u vezi i shvatila sam da je većina muškaraca, bez obzira na godine, nezrela i fokusirana na seksualna osvajanja gotovo iznad svega. Nije moj libido nizak, nije da nisam rob svojih seksualnih nagona poput drugih ljudi. Važnije mi je fokusirati se na duhovni rast i izgradnju odnosa sa čovekom koji takođe vrši samokontrolu. “, kaže Riversova.

BROJIŠ LI TOKOM SEKSA? Vežbama do boljeg orgazma!

Ona je u martu upoznala ljubav svog života Nelsona. Doneli su, kako kaže, odluku da odustanu od seksa dok se ne venčaju, što planiraju da učine sledeće godine.

pixabay.com

S druge strane, 32-godišnja Lakita je svoj put u apstinenciji započela prvenstveno iz verskih razloga.

“Kada sam bila u dvadesetim, izlazila sam iz loših veza i ulazila u druge loše veze, a nakon svake sam se osećala gore nego pre. Jednog jutra, vozeći se kući iz noćnog izlaska, doslovno sam plakala celim putem znajući da me osoba s kojom sam u vezi ne voli. Tada sam odlučila da nemam seks godinu dana, a koliko mi je odgovaralo možete shvatiti po tome da sam to produžila na osam godina”, kaže Laskova.

Zbog njenih odluka muškarci je, dodaje, vide kao izazov.

Tridesetpetogodišnja Sara nije imala seks od 2012. godine. Ona je predani i utrenirani sportista, ima manje od 10 posto telesne masnoće, zbog čega ne dobija menstruaciju i ima nizak nivo hormona.

Signali koji pokazuju da TO NIJE LJUBAV između vas

“Fokusiram se na trčanje, triatlon i izdržljivost. Sjajno je imati nekog ko će vas podstaći da istražujete nove stvari i izađete iz svoje zone komfora, ali veze su u prošlosti negativno uticale na mene. Volela bih da izlazim i da imam odnose ako dođe prava osoba”, priznaje Rodžersova.

Leave a Reply