suva koza zimi
NEGA LICA

INTERVJU SA KOZMETIČARKOM: Nega lica zimi

Koža lica najviše je izložena spoljnom faktoru, a posebno je osetljiva zimi, stoga je njena nega u ovom periodu pravi izazov. Hladni dani nam donose neprijatnu isušenost kože lica, ruku i tela. Svi ovi uticaji predstavljaju stres za kožu i utiču na nju mnogo više nego što mislimo, zato je jako bitno da delujemo na vreme, jer lepa koža znači zdrava koža.

suva koza zimi
pixabay.com

Zbog toga smo svratili do poznatog beogradskog salona Felicity Beauty i popričali sa Ivanom Jović, diplomiranim kozmetologom da bismo dobili odgovore na pitanja u vezi nege kože u zimskom periodu.

nega lica beograd
instagram.com/felicitybeautybeograd

1.Kako hladno vreme utiče na našu kožu?

Od svih godišnjih doba zima ima najnepovoljniji uticaj na kožu, jer je tada ona izložena hladnoći, vetru, kao i suvom i toplom vazduhu u unutrašnjim prostorijama. Zimi je metabolički bioritam sporiji, a on je taj koji je zadužen za proizvodnju novih ćelija.

2.Koji je Vaš savet, kako da negujemo našu kožu lica u zimskom periodu?

Da bi koža bila hidrirana u zimskim danima potrebno je unositi dosta vode, jer je jako bitno da je hranimo i iznutra. I naravno neophodno je raditi adekvatne tretmane.

3.Koje tretmane biste nam Vi preporučili?

Najpre bih preporučila tretman hidratacije. To je tretman koji traje oko sat vremena. U ovom tretmanu se radi i masaža lica koja podiže tonus kože. Obavezan je piling da bi se skinuo orožali sloj kože. Najvažniji deo tretmana je hitin peel off maska koja sadrži plave alge i regeneriše kožu.

salon u beogradu nega lica
instagram.com/felicitybeautybeograd

4.Koliko se razlikuje nega u zavisnosti od tipa kože?

Hidratacija je podjednako važna za sve tipove kože jer vraća vlažnost. A kada kažemo vlažnost, mislimo na jedrinu i svežinu.

5.Da li postoje određeni tretmani koje bi trebalo da izbegavamo u hladnim danima?

Zimi se uglavnom mogu raditi svi tretmani, dok npr. u letnjem periodu postoje određeni tretmani koje ne treba raditi.

6.Koliko treba biti oprezan sa nanošenjem šminke?

Iako mnoge žene veruju da su puderi štetni, to nije istina, jer su nove tehnologije dovele do toga da oni stvaraju mehaničku prepreku i tako štite kožu od spoljašnjih uticaja, čak i hidriraju. Mogu dati savet damama, da ukoliko imaju suvu kožu, pomešaju hidratantne baze sa tečnim puderom.

nega lica zimi
pixabay.com

7.Tokom zimskih meseci kod mnogih dama javlja se problem ispucalih usana, imate li neki savet za njih?

Usne su veoma osetljiv deo lica tokom zime, i samim tim zahtevaju i dosta nege. Moja preporuka je da se najpre uradi piling usana, koji treba da bude blag, nikako agresivan. Možete ga napraviti i same, koristeći malo sode bikarbone i kokosovog ulja. Na tržištu postoji veliki broj proizvoda za negu usana, ali poželjno je da budu na prirodnoj bazi i da sadrže pčelinji vosak.

Pročitajte i 5 najboljih tečnih pudera za zimu: PREKRIVAJU, ŠTITE, HRANE!

8.Kako možemo negovati lice kod kuće?

Najvažnije od svega je očistiti kožu lica pred spavanje jer dok mi spavamo i koža odmara. Postoje razni preparati za umivanje, jedan od njih je pena koja dubinski čisti kožu i na taj način omogućava koži da diše. Takođe je važno uraditi piling jednom nedeljno, kao i staviti masku za hidrataciju.

9.Kada govorimo o higijeni lica šta je ono najvažnije čega se moramo pridržavati?

Najpre bih napomenula da je odlazak kod kozmetičara jako važan i preporučila bih higijenski tretman jednom mesečno, jer čista koža je zdrava koža, koja je osnov za negovano i lepo lice.

Pročitajte i Kako se rešiti Ekcema na licu prirodnim putem?

biografija dina ivovic

Autor: Dina Ivović

Leave a Reply