volumen kose
NEGA KOSE

DVA TRIKA do brzinskog volumena kose

Koliko puta vam se desilo da nakon što prenoćite ili za par dana vaša kosa jednostavno izgubi volumen? Uz ovih par trikova, moći ćete makar privremeno, da popravite izgled vaše frizure. Pogotovu je super ako ste u žurbi, jer vam za ove trikove trema par minuta!

volumen kose
pixabay.com

Sipajte malo dečjeg talka na teme glave i rastresite kosu. Prebacite je preko glave i protresite još malo. Dečji talk upija masnoću zbog čega ujedno vaša kosa deluje gušća i čistija.

Umesto talka možete upotrebiti i šampon za suvo pranje kose. Princip primene je potpuno isti. Nanesite na teme i protresite. Nakon toga, najbolje bi bilo, umesto samo da pustite kosu, blago izdignete prednji deo i zakačite ukosnicom.

masna kosa
unsplash.com

Kao još jedan način za povećanje volumena možete koristiti tapiranje kose. Ovaj način se zapravo retko preporučuje jer najviše oštećuje kosu, ali recimo da neće biti strašno ako u nekim hitnim slučajevima pribegnete ovom najbržem i najefikasnijem triku.

Kako da vam masna kosa napokon izgleda čisto

Važno je da češalj koji koristite bude tanak i sa gustim zupcima. Tapiranje započnite tik kod korena kose pa potom nastavite ka vrhu.

Kako bi vam frizura duže trajala, učvrstite je lakom za kosu.

Suva kosa? Ne više uz ovaj Eliksir!

Leave a Reply