kbc zvezdara korona
ZDRAVLJE

DOBRE VESTI: KBC Zvezdara izlazi iz KOVID zone

Kliničko-bolnički centar Zvezdara izlazi iz kovid zone. Pušteni su i poslednji kovid pacijenti, tako da sada sledi dezinfekcija celog prostora, a nakon toga, primaće nekovid pacijente. Dobra vest za Srbiju je ta što se smanjuje broj obolelih, pa tako se i bolnice vraćaju u normalan režim rada.

kbc zvezdara korona
pixabay.com

Direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan rekao je za RTS da ta ustanova prelazi u non-kovid režim posle tri meseca, tokom kojih je bilo zbrinuto blizu 3.000 kovid pozitivnih pacijenata.

petar svorcan direktor kbc zvezdara

– Nadam se da ćemo biti spremni da početkom sledeće nedelje krenemo rad kao non-kovid bolnica i to tako što ćemo u početku zbrinjavati hitne pacijente. Hitan prijem će raditi 24 sata. Hitne operacije i maligniteti takođe će krenuti od prvog dana – rekao je doktor.

On je dodao da će nakon aktivacije informacionog sistema pacijenti preko izabranog lekara zakazivati specijalisticke preglede u KBC Zvezdara.

Svorcan je naglasio da je očna klinika radila i tokom kovid režima i da je više od 1.400 pacijenata operisano i dodao je da je više od 280 pacijenata redovno dolazilo na hemodijalizu.

Kada je reč o stanju zdravstvenih radnika, Svorcan je rekao da je sedam radnika KBC Zvezdara pozitivno i da imaju lakšu klinicku sliku, a da je više od 600 zaposlenih vakcinisano, te da se taj proces nastavlja, javljaju iz Tanjuga.

Ukoliko imate decu, pročitajte i … Prepoznajte PRVE SIMPTOME koronavirusa kod dece

A ukoliko ste pušač, obavezno bacite pogled na ovu vest: Jesu li pušači podložniji zarazi koronavirusa?

Leave a Reply